Da vi havde første behandling om det her lovforslag om bestemmelser for hjemsendelse af afviste asylansøgere, var der en bred tilslutning blandt alle partier til at indføre de retningslinjer, der har et fælles EU-grundlag.
Men regeringen og Dansk Folkeparti benytter sig af chancen for at foretage stramninger, der er helt unødvendige, og for at indføre regler, der er helt uigennemskuelige.
Udrejsefristen ved afvisning af asyl er i dag 15 dage.
EU anbefaler mellem 7 og 30 dage, så her ligger Danmark altså fint.
Men alligevel skal der gives den kortest mulige frist.
Det er fuldkommen urealistisk, at familier, der har været i Danmark i halve og hele år, skulle kunne udrejse med så kort varsel.
Der er så også indført en mulighed for at få forlænget fristen, hvis man vel at mærke samarbejder med politiet om hjemsendelsen.
Når jeg så har stillet spørgsmål om, hvad det er, der gør, at det er nødvendigt at ændre udrejsefristen, hvordan mulighederne for forlængelse fortolkes, og hvad det er for et samarbejde med politiet, der kan være tale om, kommer ministeren med et svar, der er skrevet i en balje vand, og hvor logikken blæser i vinden.
Der er intet svar på, hvad samarbejdet kan bestå i, men til gengæld svarer ministeren, at hvis det er dårligt vejr eller der er transportproblemer, så kan rejsen udsættes.
Med andre ord:
intet svar.
Der er ikke klare regler, og det er helt op til politiet at vurdere fra sag til sag, om der er basis for at forlænge fristen for frivillig udrejse.
Der er absolut ingen grund til at ændre på den nuværende frist på 15 dage.
15 dage giver de afviste asylansøgere en rimelig tid til at få styr på tingene, inden de rejser, og det sikrer, at alle får den samme behandling.
Derfor skal jeg anbefale Tinget at stemme for ændringsforslaget, så den nuværende frist bibeholdes.