Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 102 Bilag 5
Offentligt
951234_0001.png
951234_0002.png
951234_0003.png
Betænkning afgivet af Retsudvalget den 0. februar 2011
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om politiets virksomhed samt lov omrestaurationsvirksomhed og alkoholbevilling m.v.(Skærpelse af bødestraffen for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen m.v.)[af justitsministeren (Lars Barfoed)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 15. december 2010 og vartil 1. behandling den 13. januar 2011. Lovforslaget blev efter1. behandling henvist til behandling i Retsudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og justitsministeren sendte den 5. november2010 dette udkast til udvalget, jf. REU alm. del –bilag 65. Den14. december 2010 sendte justitsministeren de indkomne hø-ringssvar og et notat herom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtaget1 skriftlig henvendelse fra Gadejuristen.[Justitsministeren har over for udvalget kommenteret denskriftlige henvendelse til udvalget. ]SpørgsmålUdvalget har stillet 8 spørgsmål til justitsministeren tilskriftlig besvarelse.2. Indstillinger og politiske bemærkninger<>Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldiog Sambandsflokkurin var på tidspunktet for betænkningensafgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillinger ellerpolitiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt ibetænkningen.
Kim Andersen (V) Kristian Pihl Lorentzen (V) Karsten Nonbo (V) Peter Skaarup (DF)fmd.Marlene Harpsøe (DF) Pia Adelsteen(DF) Tom Behnke (KF) Vivi Kier (KF) Simon Emil Ammitzbøll (LA) Karen Hækkerup (S) Maja Panduro (S) Mogens Jensen (S)Julie Skovsby (S) Anne Baastrup (SF) Karina Lorentzen Dehnhardt (SF)nfmd.Manu Sareen (RV) Line Barfod (EL)Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)
47
Liberal Alliance (LA)
3
DocIDJournalnummer
2
Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
4524231794
Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 102Bilagsnr.1234TitelHøringssvar og høringsnotat, fra justitsministerenUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetTidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetHenvendelse af 12/1-11 fra Gadejuristen
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 102Spm.nr.Titel1Spm. om kommentar til henvendelsen af 12/1-11 fra Gadejuristen, til justitsmi-nisteren, og ministerens svar herpå2Spm. om, hvordan beregningen af et merprovenu på 7,5 mio. kr. er foretaget, tiljustitsministeren, og ministerens svar herpå3Spm. om antallet af bøder for de sidste 3 år for hvert af de skærpede områder, tiljustitsministeren, og ministerens svar herpå4Spm. om, hvor grænsen mellem simpelt vold i straffelovens forstand og lovfor-slaget går, når det handler om kast med snebolde, til justitsministeren, ogministerens svar herpå5Spm. om, at hvis kast med snebold er til fare for mennesker i trafikken, vil si-tuationen så ikke være omfattet af anden lovgivning, til justitsministeren, ogministerens svar herpå6Spm. om, hvor grænsen mellem en bøde for at ringe på ringklokker uden rimeliggrund og chikane går, til justitsministeren, og ministerens svar herpå7Spm. om, hvordan ministeren forholder sig til et system med indkomstdifferen-tierede bøder, til justitsministeren, og ministerens svar herpå8Spm. om hvordan ministeren vil sikre at forhøjelse af bødestørrelsen ikke kom-mer til at virke uhensigtsmæssig i en incitatimentstruktur, hvor politiet skriverbøder ud blot for at indfri udstukne kvoter og dermed ikke foretager en reel vur-dering af, hvad der er væsentligt og uvæsentligt, til justitsministeren, og mini-sterens svar herpå