Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
B 17
Offentligt
936720_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 17. december 2010Sagsnr.: 8087
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 5. december 2010stillet følgende spørgsmål nr. 12 (B 17) som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 12 (B17):

”Agter ministeren at iværksætte yderligere undersøgelser, der kan afklare deusikkerheder, der findes i forhold til risikoen for fostre ved gravides udsættelse forbisfenol-A?”

Svar:

I disse år forskes der meget i hormonforstyrrende effekter af forskellige kemiske stoffer.Der kommer løbende ny viden, og Fødevarestyrelsen har løbende kontakt tilforskningen på Fødevareinstituttet DTU, som er aktive også med forskning omhormonforstyrrende stoffer.Det nyoprettede Center for Hormonforstyrrende Stoffer har derudover netop holdt etinformationsmøde på Rigshospitalet, hvor en lang række resultater blev præsenteret.Dette møde fandt sted den 8. december 2010.Jeg vil bede Fødevarestyrelsen om at tage initiativ til en dialog om anvendelsen af disseresultater i forbindelse med risikohåndteringen både i Danmark og i EU. I denforbindelse skal det drøftes, hvilke undersøgelser der evt. kan være behov for atigangsætte.
Henrik Høegh/Thomas Elvensø