Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
B 140
Offentligt
1012320_0001.png
1012320_0002.png
J.nr. 2011-711-0061Dato: 20. juni 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

B 140 - Forslag til folketingsbeslutning om et enklere grundlag for be-

skatning af fast ejendom

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 9 af 14. juni 2011. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Klaus Hækkerup (S).
Peter Christensen/ Carsten Vesterø

Spørgsmål 9:

Ministeren bedes redegøre for de administrative procedurer i forbindelse med indberetningaf ejendomshandler til myndighederne (hvilke oplysninger der fremsendes, hvornår de se-nest skal være fremsendt etc.) samt for optagelse i BBR-registeret (www.OIS.dk).

Svar:

Indberetning af ejendomshandler til myndighederne sker i forbindelse med den digitaletinglysning af ejendomshandlen. Oplysningerne om salgspriser mv. overføres elektronisk tilSKATs ejendomssalgs- og vurderingsregister (SVUR), mens oplysningerne om ejerskiftetoverføres til kommunernes ejendomsstamregister (ESR).Fra SVUR overføres salgsoplysningerne herefter til den offentlige informationsserver(www.ois.dk), hvorfra private boligportaler mv. kan hente og anvende oplysningerne i hen-hold til Økonomi- og Erhvervsministeriets regler for den offentlige informationsserver(OIS-bekendtgørelsen).Reglerne om, hvilke oplysninger, der skal indhentes og videregives til told- og skattefor-valtningen i forbindelse med tinglysning af en overdragelse af fast ejendom, findes i Skat-teministeriets bekendtgørelse nr. 880 af 16. september 2009. De vigtigste oplysninger, derskal indhentes, er følgende:----oplysninger til identifikation af ejendommen (ejendomsnummer, matrikelnummer)oplysninger om grundens størrelseoplysninger om tinglyst areal for ejerlejlighederidentifikation af parterne (CPR-nummer, CVR-nummer, evt. andet), herunder omder er tale om familieoverdragelse, eller om overdragelsen i øvrigt ikke sker i frihandel,overtagelsesdato for ejendommen, dato for overdragelsesaftalenoplysninger om, hvorvidt ejendommen er bebygget (for bebyggede ejendomme af-gives en række oplysninger om bygningerne)oplysninger om, hvorvidt ejendommen er en erhvervsejendomoverdragelsessummen
----
BBR-registeret, som administreres af kommunerne, indeholder ikke oplysninger om ejen-domshandler, men oplysninger om ejendommenes størrelser m.v.
Side 2