Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
B 65 Bilag 7
Offentligt
1004198_0001.png
1004198_0002.png
1004198_0003.png
OMTRYK
Til beslutningsforslag nr.B 65
Folketinget 2010-11
OMTRYKBetænkningsbidrag fra DF.
Betænkning afgivet af Retsudvalget den 26. maj 2011
Betænkningover
Forslag til folketingsbeslutning om at skærpe straffen for dømte, der udebliverfra afsoning[af Peter Skaarup (DF) m.fl.]1. UdvalgsarbejdetBeslutningsforslaget blev fremsat den 3. februar 2011 ogvar til 1. behandling den 5. april 2011. Beslutningsforslagetblev efter 1. behandling henvist til behandling i Retsudval-get.MøderUdvalget har behandlet beslutningsforslaget i 6 møder.SpørgsmålUdvalget har stillet 6 spørgsmål til justitsministeren tilskriftlig besvarelse. Justitsministeren har besvaret spørgsmålnr. 2-6.2. Indstillinger og politiske bemærkningerEtflertali udvalget (V, S, SF, KF, RV, EL og ChristianH. Hansen (UFG)) indstiller beslutningsforslag tilforkastel-se.Enhedslistens medlem af udvalget kan ikke støtte beslut-ningsforslaget, som af Dansk Folkeparti begrundes meddanskernes retsfølelse. EL er optaget af, at kriminelle bliverresocialiseret og kommer ud i en kriminalitetsfri tilværelse.Derfor mener vi i EL, at der er brug for mere fokus på reso-cialisering af indsatte og ikke på mere straf, hvilket nærvæ-rende beslutningsforslag ligger op til.Etmindretali udvalget (DF og LA) indstiller beslut-ningsforslaget tilvedtagelse uændret.Dansk Folkepartis medlemmer af udvalget mener, at be-slutningsforslaget vil styrke retssikkerheden i landet. De nu-værende regler, hvor den dømte kan få en disciplinær straf,har ikke den nødvendige præventive effekt. Der skal merekonsekvente midler til, og yderligere fængselsstraf oveni vilskabe den nødvendige præventive effekt, som får de dømte/indsatte, der overvejer at udeblive fra deres afsoning, til attænke sig om endnu engang. DF ønsker, at den gældendelovgivning ændres, således at der gives hjemmel til, at døm-te/indsatte, der udebliver fra en afsoning, får lagt det antaldage, som den dømte udebliver fra afsoning, oven i den alle-rede afsagte fængselsdom.Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldiog Sambandsflokkurin var på tidspunktet for betænkningensafgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
Kim Andersen (V) Kristian Pihl Lorentzen (V) Karsten Nonbo (V) Peter Skaarup (DF)fmd.Marlene Harpsøe (DF)Pia Adelsteen (DF) Tom Behnke (KF) Tage Leegaard (KF) Simon Emil Ammitzbøll (LA) Karen Hækkerup (S)Maja Panduro (S) Christian H. Hansen (UFG) Julie Skovsby (S) Anne Baastrup (SF)Karina Lorentzen Dehnhardt (SF)nfmd.Lone Dybkjær (RV) Line Barfod (EL)Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
AX013379
OMTRYK2
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
OMTRYK3
Bilag 1

Oversigt over bilag vedrørende B 65

Bilagsnr. Titel

1Udkast til tidsplan for udvalgtes behandling af beslutningsforsla-get2Tidsplan for udvalgtes behandling af beslutningsforslaget31. udkast til betænkning42. udkast til betænkning5Revideret tidsplan for udvalgtes behandling af beslutningsforsla-get6Revideret tidsplan for udvalgtes behandling af beslutningsforsla-get

Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende B 65

Spm.nr.

1

Titel

Spm. om, hvor mange ekstra afsoningsdage en gennemførelse afbeslutningsforslaget vil betyde, og dermed hvor mange ekstra af-soningspladser, der vil være behov for, forudsat niveauet for ude-blivelser er uændret, til justitsministerenSpm. om fremsendelse af den norske rapport om straf for udebli-velse fra afsoning, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om fremsendelse af en opgørelse over, hvor mange afsonereder er udeblevet på årsbasis i perioden 2001-2011, til justitsmini-steren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange afsonere der er blevet trukket i socialeydelser for udeblivelse fra afsoning, siden regeringen skabte mu-lighed for det i 2005, til justitsministeren, og ministerens svarherpåSpm. om, hvor mange gange politiet eller kriminalforsorgen harunderrettet kommunerne med henblik på at få stoppet udbetalingaf sociale ydelser, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke initiativer ministeren vil sætte i værk på bag-grund af anbefalingerne fra Arbejdsgruppen om udeblivelse frastrafafsoning, til justitsministeren, og ministerens svar herpå
23
4
5
6