Jeg vil gerne takke for debatten og især selvfølgelig gerne takke Socialdemokraterne, SF og Radikale Venstre.
Det lyder, som om der faktisk under udvalgsarbejdet er en mulighed for at få kigget nærmere på det her og set på, hvilke muligheder der kunne være for at få sikret lønmodtagere mod social dumping, at få sikret lønmodtagere mod, at de ikke får de penge, de har krav på, og også at hjælpe erhvervslivet af med noget stort administrativt bøvl.
Så må vi se nærmere på, hvordan man kunne lave finansieringen af det her, hvordan man kunne fordele det.
Jeg kunne forstå på Dansk Folkeparti, at man også der var åben over for, at man måske skulle se på at afskaffe ordningen, men at man mente, det skulle foregå gennem forhandlinger.
Det var så bare ikke klart, hvem det var, der skulle forhandles med, men det må vi jo kunne få opklaret under udvalgsarbejdet:
Hvad det er man forestiller sig af forhandlinger.
Så det tyder jo godt i forhold til faktisk at få fjernet den her forhindring for at få ansat nogle, der er i a-kasse, få ansat folk, også når man har en korttidsopgave.
Særlig i den situation, vi har lige nu, hvor så mange er arbejdsløse, hvor det er så svært at få et arbejde, er det altså afgørende, at vi sikrer et arbejdsmarked, hvor virksomhederne også tager folk ind til korttidsopgaver.
Så hvis man har fået en opgave, der kun tager 2 uger, ansætter man altså en til at løse den opgave i stedet for at sige nej til opgaven eller at pålægge de ansatte, man allerede har, overarbejde.
Det er en stor fordel for folk at komme i arbejde, også selv om det kun er i kort tid.
Derfor må jeg også sige til den konservative ordfører, fru Helle Sjelle, der påstod, at Enhedslisten ønsker flere på offentlige ydelser, at det altså er lige omvendt:
Det er Konservative, der er med til at fastholde folk på offentlige ydelser i stedet for at sikre, at de faktisk har en mulighed for at komme i arbejde.
Det er det, vi ønsker bl.a.
med det her forslag.
Det er det, vi ønsker med de mange forslag, vi har til, hvordan man skaber arbejdspladser.
Så vil jeg også gerne til den konservative ordfører sige, at jeg ikke helt forstod argumentationen om, at enkelte brodne kar ikke skal medføre, at man ændrer lovgivningen.
Det er jo ikke det, vi normalt hører fra Konservative, nemlig at hvis man støder på et eksempel på en, der har lavet socialt bedrageri, skal det jo gå ud over alle dem, der modtager sociale ydelser, og så skal alle behandles, som om de kunne finde på at snyde, og der skal indføres ekstra kontrol.
Hvis man støder på en arbejdsløs, der har lavet sort arbejde, eller som man ikke mener lever op til kravene, så skal alle arbejdsløse behandles, som om de ikke kunne finde på at tage et arbejde, og sendes ud med diverse ydmygelser og mistænkeliggørelse.
Derfor forstår jeg ikke helt argumentationen om, at man fra konservativ side ikke mener, at enkelte brodne kar skal medføre ændret lovgivning.
Jeg er fuldstændig enig i, at det er sådan, det bør være.
Jeg mener, man bestemt skal se på, om det kun er enkelte brodne kar, og om lovgivningen ellers fungerer efter hensigten, for så skal man selvfølgelig ikke ændre den.
Men på det her punkt vedrørende G-dage mener jeg faktisk det er lovgivningen, der er noget galt med.
Når vi har en lovgivning, der opmuntrer til, at man ikke ansætter dem, der er organiseret i a-kasse, men i stedet vælger at ansætte nogle, der ikke har ret til dagpenge, hvad enten det så er nogle, der har valgt ikke selv at være i a-kasse, eller det er tyskere eller østeuropæere eller andre, som ikke er i a-kasse, fordi de ikke er fra Danmark, er det et stort problem, at det er det, lovgivningen lægger op til.
Og det skal vi have ændret på.
Så sagde både ministeren og Venstres ordfører, at der er tale om kollektiv afstraffelse, hvis man pålægger nogen en skat.
Det synes jeg er en ny kreativitet – at opfatte skat som kollektiv afstraffelse – men det skal vi da huske, næste gang regeringen kommer med de skatter, der også ligger i genopretningsplanen og andet, at man mener, at skat er udtryk for en kollektiv afstraffelse.
Jeg troede sådan set, at vi havde opbygget et samfund, hvor vi brugte skat til at finansiere, at vi har uddannelse, at vi har veje, at vi har skoler og ældrepleje og sygehuse og alt det, der skal til, for at samfundet hænger sammen og at virksomhederne kan fungere.
Jeg troede, det var det, der var meningen med skatter, og ikke at man skulle se skatterne som udtryk for kollektiv afstraffelse.
Men det kan vi sikkert få en lang debat om en anden gang.
Tak for debatten i dag.
Jeg ser frem til udvalgsarbejdet og håber på, at der faktisk sker noget på det her område.