Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
B 128 Bilag 4
Offentligt
1004199_0001.png
1004199_0002.png
1004199_0003.png
OMTRYK
Til beslutningsforslag nr.B 128
Folketinget 2010-11
OMTRYKBetænkningsbidrag fra DF.
Betænkning afgivet af Retsudvalget den 26. maj 2011
Betænkningover
Forslag til folketingsbeslutning om dna-registrering[af Peter Skaarup (DF) m.fl.]1. UdvalgsarbejdetBeslutningsforslaget blev fremsat den 7. april 2011 ogvar til 1. behandling den 2. maj 2011. Beslutningsforslagetblev efter 1. behandling henvist til behandling i Retsudval-get.MøderUdvalget har behandlet beslutningsforslaget i 4 møder.SpørgsmålUdvalget har stillet 6 spørgsmål til justitsministeren tilskriftlig besvarelse. Justitsministeren har besvaret spørgsmålnr. 1, 2, 5 og 6.2. Indstillinger og politiske bemærkningerEtflertali udvalget (udvalget med undtagelse af DF) ind-stiller beslutningsforslaget tilforkastelse.Etmindretali udvalget (DF) indstiller beslutningsforsla-get tilvedtagelse uændret.Dansk Folkepartis medlemmer af udvalget mener, at ind-førelse af et landsdækkende dna-register vil lette politiets ar-bejde markant. Rigspolitiets dna-register blev oprettet i 2000og er senere ændret således, at der gælder samme regler foroptagelse som i fingeraftryksregisteret. Dette har medført enstigning i antallet af registreringer og muliggjort opklarin-gen af en lang række uopklarede forbrydelser. Ofte alvorligeforbrydelser som gamle bankrøverier, voldtægter og drab. Etmeget aktuelt eksempel på dette er sagen om den såkaldte»Amagermand«. Sagen drejer sig om en mand, som har boetdet meste af sit liv på Amager. Han er sigtet og varetægts-fængslet for en række seksualforbrydelser, der involvererbåde voldtægter og drab på og omkring Amager. Disseforbrydelser fandt sted i perioden fra 1987 og frem til 2010.Forbrydelserne omfattede bl.a. et drab, der blev begået i1990, men som hidtil har været uopklaret. Men politiet fandtet kondom med sæd i forbindelse med en voldtægt i 2010,og dette ledte politiet på sporet af sexforbryderen. Sådannesager viser, at et dna-register er en vigtig bestanddel af mo-derne politiarbejde, og dette taler for oprettelsen af et lands-dækkende register.Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldiog Sambandsflokkurin var på tidspunktet for betænkningensafgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
Kim Andersen (V) Kristian Pihl Lorentzen (V) Karsten Nonbo (V) Peter Skaarup (DF)fmd.Marlene Harpsøe (DF)Pia Adelsteen (DF) Tom Behnke (KF) Tage Leegaard (KF) Simon Emil Ammitzbøll (LA) Karen Hækkerup (S)Maja Panduro (S) Christian H. Hansen (UFG) Julie Skovsby (S) Anne Baastrup (SF)Karina Lorentzen Dehnhardt (SF)nfmd.Lone Dybkjær (RV) Line Barfod (EL)Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
AX013377
OMTRYK2
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
OMTRYK3
Bilag 1

Oversigt over bilag vedrørende B 128

Bilagsnr. Titel

1Udkast til tidsplan for udvalgets behandling af beslutningsforsla-get2Tidsplan for udvalgets behandling af beslutningsforslaget31. udkast til betænkning

Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende B 128

Spm.nr.

1

Titel

Spm. om, hvor mange afslag og tilsagn politiet har modtaget in-den for de seneste 5 år, når politiet har ønsket adgang til PKU-registeret, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke regler der gælder i England og i de nordiske lan-de for registrering af borgere i et centralt dna-profil-register, tiljustitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvad et obligatorisk dna-register som beskrevet i B 128vil koste i etableringsomkostninger og årlig drift, til justitsmini-sterenSpm., om Danmark inden for Schengen godt kan kræve dna-prø-ver af alle udlændinge, der krydser den danske grænse, til justits-ministerenSpm. om, hvad det eksisterende dna-register koster om året, til ju-stitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om andre EU- eller EØS-lande har et dna-register, somminder om det, der foreslås i B 128, til justitsministeren, og mini-sterens svar herpå
2
3
4
56