Det er ikke nemt, når man ikke har nogen planer, og det er ikke nemt, når man ikke har nogen forslag.
Hvor er den røde finansieringsplan – 2020-planen?
Det er der mange der spørger om i de her dage.
Det her er klart igen et eksempel på, at Socialdemokraterne og den røde blok ingen anelse har om, hvordan de skal finansiere de forskellige ting.
Det er en ren tilståelsessag, ville nogle temmelig sikkert sige.
Med det her forslag ønsker man simpelt hen bare at nedsætte en kommission, som egentlig bare skal finde nye veje til finansiering.
Det er jo det, der står i forslaget, men hvor er fantasien henne?
Hvad er det, man gerne vil opnå?
Hvorfor sætter man det ikke på finansloven?
Hver eneste gang, man har en masse ændringsforslag til finansloven, går man og praler med det, og så må man da også være parat til at afsætte penge til naturbeskyttelse, ligesom Dansk Folkeparti har været det; vi har i de seneste mange år været med til at afsætte penge på finansloven til forskellige ting, og det er vi glade for.
Vi viser netop, at det er det her, vi prioriterer, og at det er den måde, vi ønsker at gøre tingene på.
Men det er åbenbart ikke længere det, Socialdemokraterne ønsker, næh, nu vil de have andre folk til at gå foran og fortælle, hvor de kan finde bl.a.
nogle nye afgifter.
Dermed må jeg igen konstatere, at Socialdemokraterne overhovedet ikke er interesseret i de arbejdspladser, der er i Danmark i dag, bl.a.
på landbrugsområdet.
Man vil gerne skævvride f.eks.
konkurrenceforholdene over for de andre europæiske lande, som vi skal konkurrere med.
Jeg må bare sige, at nye skatter og afgifter ikke er Dansk Folkepartis kop te, og spørgsmålet er:
Hvad bliver det næste, der skal på bordet?
For tilfredse tror jeg aldrig Socialdemokraterne bliver.
Man kunne lige så godt have kaldt det en afgiftskommission og et komitéforslag for nye byrder.
Det havde altså været lige så godt.
Vi vil gerne have, at der er billige fødevarer til forbrugerne, men vi ønsker bare ikke, at det hele skal importeres fra udlandet, hvor vi ikke har styr på, hvad der er af medicinrester og sprøjtemiddelrester i de ting, vi importerer.
Og det eneste, man opnår ved at gøre det her, er, at arbejdspladserne forsvinder, og at vi skal importere andre ting.
Man kan lave mange ting, men vi kan konstatere, at kornpriserne og fødevarepriserne igen er på vej op, og jo mere man skævvrider hele det her område, jo mere vil man se, at priserne selvfølgelig vil stige.
Vi vil gerne have, at man arbejder på at forbedre naturen i Danmark.
Man kan så spørge sig selv om, hvad en bedre natur er, og vi vil også gerne sige, at både regeringen og Dansk Folkeparti jo netop har afsat mange penge til, at naturen får det bedre, og med bl.a.
»Grøn Vækst« har vi afsat penge til det.
Igennem de EU-fonde, der er, er der penge at få, hvis man har nogle gode projekter, og så er det da fint nok, set ud fra vores synspunkt, at man afleverer nogle af pengene igen; de penge kunne man ellers have fået via finansloven, hvis det var, de her projekter måske ikke lige var gode nok, eller man ønskede at prioritere anderledes.
Det gør man altså via finansloven, og der må man så afsætte pengene.
Der er sket rigtig mange tiltag, og bl.a.
Dansk Folkeparti har været med til at afsætte den ene miljømilliard efter den anden netop for at tilgodese miljøet og give det et løft.
Der tager vi ansvar, afsætter nogle konkrete penge – en miljømilliard ad gangen – og siger:
Her er der til nogle gode naturprojekter.
Og jeg tror, at mange rundtomkring i landet har været utrolig glade for, at de kunne få en hjælpende hånd til deres naturprojekt, som vi jo alle sammen gerne vil have, men i stedet for bare at tale om det og nedsætte en kommission har vi altså afsat penge til det.
Det er ti gange bedre.
Vi bruger pengene, som vi afsætter på finansloven, i stedet for at gøre det, som man gjorde i 1990'erne, at man afsatte en masse penge på finansloven, som aldrig blev brugt; de blev aldrig udmøntet.
Det er forskellen.
Ligesom man taler om alle andre ting, taler man også om den røde finansieringsplan – ja, man siger, at man har en finansieringsplan – og det er en ting, men noget andet er, at man ikke har nogen.
Og nu kan vi så konstatere, at man vil nedsætte en kommission, der skal komme med forslag til, hvordan man skal finansiere tingene.
Ja, jeg forstår godt, at Socialdemokraterne ikke kan finde ud af, hvad de egentlig selv mener, for der er hverken hoved eller hale i det.
Vi mener ikke, at den her kommission er formålstjenlig, og derfor støtter vi ikke forslaget.
Det var mine ord.