Udvalget for Videnskab og Teknologi 2010-11 (1. samling)
UVT Alm.del
Offentligt
937782_0001.png
937782_0002.png
Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling
Udvalget for Videnskab og TeknologiFolketingetChristiansborg1240 København K
Svar på spørgsmål 47 (alm. del):I brev af 25. november 2010 har udvalget efter ønske fra Yildiz Akdogan (S) stil-let mig følgende spørgsmål:Spørgsmål 47:”Er ministeren tilfreds med driftsstabiliteten på NemID?”Svar:Idet jeg henviser til min besvarelse af spørgsmål 34 skal jeg tilkendegive, at et-hvert nedbrud i driften af NemID naturligvis er beklageligt i forhold til de gener,som det giver for borgere og virksomheder.Videnskabsministeriet har på vegne af stat, regioner og kommuner indgået en af-tale med selskabet DanID om udvikling og drift af NemID. Kontrakten mellemVidenskabsministeriet og DanID om NemID beskriver og regulerer meget detal-jeret, hvilke produkter og serviceydelser, som DanID skal levere.Således er der i kontrakten fastsat en række meget præcise servicemål for blandtandet driftseffektivitet, svartider mv. Servicemålet for driftseffektiviteten for dekritiske dele af systemet er 99,9 procents oppetid. Kontrakten indeholder endvi-dere bestemmelser vedrørende bod, som DanID skal betale, hvis kontraktens ser-vicemål ud fra en samlet afvejning ikke nås.IT- og Telestyrelsen påser, om DanID indfrier de servicemål, som kontrakten harfastsat. Styrelsen har endvidere en løbende dialog med DanID om drift og sup-port mv., og IT- og Telestyrelsen har ved flere lejligheder påpeget, når effektivi-teten og kvaliteten af drift og support ikke har været fuldt tilfredsstillende.Styrelsen har dog også tilkendegivet, at DanID, i de tilfælde hvor der har væretdriftsproblemer, hver gang gør en dedikeret indsats for at udrede årsagen tildriftsproblemer og forebygge en eventuel gentagelse.DanID har således oplyst over for Videnskabsministeriet og finanssektoren, derhar samarbejdet om udviklingen af NemID, at DanID løbende arbejder på at sik-re, at risikoen for nedbrud i fremtiden bliver minimeret.
20. december 2010
Ministeriet for VidenskabTeknologi og UdviklingBredgade 431260 København KTelefonTelefaxE-postNetstedCVR-nr.3392 97003332 3501[email protected]www.vtu.dk1680 5408
Sagsnr.Dok nr.Side
10-09867216414161/1
På trods af disse forhold må jeg konkludere, at kontraktens servicemål for drifts-effektivitet ikke har været fuldt opfyldt i oktober og november.Derfor er det ikke min opfattelse, at driftseffektiviteten for NemID har nået et til-fredsstillende niveau i oktober og november.
Med venlig hilsen
Charlotte Sahl-Madsen
Ministeriet for VidenskabTeknologi og Udvikling
Side
2/2