Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 (1. samling)
UUI Alm.del
Offentligt
1017050_0001.png
1017050_0002.png
Dato:J.nr.:
1. juli 201111/55244
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg

Ministeren for flygtninge, indvandrere og integrations besvarelse af spørgsmål nr.

439, alm.del. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lennart Damsbo-Andersen (S).

Spørgsmål nr. 439:

Ministeren bedes oplyse, hvorfor man ikke kan få at vide, hvilke spørgsmål man ikke har be-svaret rigtigt til indvandringsprøven.

Svar:

Jeg kan indledningsvist oplyse, at alle prøvedeltagere får at vide, hvor mange spørgsmål iindvandringsprøvens sprog- og vidensprøve der er besvaret korrekt. Dette giver især prøve-deltagere, der ikke har bestået prøven, et godt billede af, hvor langt de er fra at bestå ind-vandringsprøven.Jeg kan endvidere oplyse, at grundlaget for indvandringsprøven er, at de spørgsmål, somman kan få til prøven, ikke er kendt af prøvedeltageren forud for aflæggelse af prøven. Hen-sigten hermed er, at prøvedeltageren forbereder sig inden for rammerne af det samlede for-beredelsesmateriale, som Integrationsministeriet har produceret, og ikke kun lærer enkeltespørgsmål udenad forud for prøveaflæggelsen.Det er min vurdering, at det at udlevere de spørgsmål, som den enkelte prøvedeltager harbesvaret forkert, indebærer en risiko for, at de pågældende spørgsmål kan blive offentligtkendt, f.eks. via efterfølgende offentliggørelse på private hjemmesider. Eftersom spørgsmå-lene til indvandringsprøven udvælges af det elektroniske testsystem fra en oprettet prøve-bank, vil en sådan gradvis offentliggørelse af enkelte af prøvens spørgsmål med tiden gørestørre og større dele af prøvebankens indhold offentligt kendt. Og da prøvebankens indholdnøje svarer til indholdet i det dvd-baserede forberedelsesmateriale, er det ikke muligt løben-de at justere prøvebankens indhold gennem formulering af nye spørgsmål m.v.
Holbergsgade 6 ¶ 1057 København K ¶ T 3392 3380 ¶ F 3311 1239 ¶ E [email protected] ¶ www.nyidanmark.dk
Ud over at reducere prøven til udenadslære rummer offentliggørelse af prøvens spørgsmålpå diverse private hjemmesider m.v. en risiko for, at prøvedeltagere forbereder sig på grund-lag af et ikke-autoriseret materiale, der kan være behæftet med fejl, i stedet for at anvendeovennævnte forberedelsesmateriale.Det er derfor min vurdering, at der bør holdes fast i, at indvandringsprøvens spørgsmål ikkeudleveres til prøvedeltagere.
Med venlig hilsen
Søren Pind
Side 2
Holbergsgade 6 ¶ 1057 København K ¶ T 3392 3380 ¶ F 3311 1239 ¶ E [email protected] ¶ www.nyidanmark.dk