Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 (1. samling)
UUI Alm.del
Offentligt
1003809_0001.png
1003809_0002.png
Dato:J.nr.:
27. maj 201111/40162
Folketingets Udvalg for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg

Ministeren for flygtninge, indvandrere og integrations besvarelse af spørgsmål nr.

385, alm. del. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karen Jespersen (V).

Spørgsmål nr. 385:

”Vil ministeren oplyse, om en organisation, der har en talsmand, der ikke vil tage afstand fradødsstraf ved stening for utroskab, kan få økonomisk støtte for eksempel i form af satspul-jemidler på integrationsministeriets område?”

Svar:

Integrationsministeriets puljer har til formål at styrke og videreudvikle integrationsindsatsensamt bidrage til at udvikle nye metoder og redskaber.I forbindelse med udmøntning af Integrationsministeriets satspuljer bliver indstillingerne fore-lagt satspuljeordførerne, der efter aftalt procedure har en frist på syv hverdage til at kommemed bemærkninger og indsigelser til de påtænkte dispositioner. Denne praksis gælder foralle modtagne ansøgninger til Integrationsministeriets satspuljefinansierede ansøgningspul-jer.Integrationsministeriet yder hovedsageligt støtte til kommuner, veletablerede organisationer,virksomheder og foreninger. Som udgangspunkt ydes der ikke støtte til privatpersoner ellerenkeltmandsvirksomheder/organisationer.I forhold til de formelle krav og procedurer, der er opstillet for integrationsministeriets pulje-administration, skal alle ansøgere blandt andet oplyse om projektets formål og aktiviteter, ogherunder hvem der er ansvarlig for projektets organisering og gennemførelse.
Holbergsgade 6 ¶ 1057 København K ¶ T 3392 3380 ¶ F 3311 1239 ¶ E [email protected] ¶ www.nyidanmark.dk
Såfremt projektet eller dele af projektet indebærer, at en eller flere personer som led i ud-førslen af deres opgaver skal have direkte kontakt med børn under 15 år, skal børneattest, jf.§ 36 i bekendtgørelsen om behandling af personoplysninger i Det Centrale Kriminalregister,indhentes for de pågældende personer.Der er i forhold til de med satspuljeordførerne aftalte procedurer og retningslinjer ikke opstil-let krav om oplysninger om projektmedarbejderes personlige holdninger og udtalelser mv. iansøgningen. I tilfælde hvor et projekt ikke forløber planmæssigt eller hvor aftalen mellemtilskudsmodtager og ministeriet misligeholdes, følger ministeriet op på projektet og griber ind,hvis det skønnes nødvendigt.
Med venlig hilsen
Søren Pind
Side 2
Holbergsgade 6 ¶ 1057 København K ¶ T 3392 3380 ¶ F 3311 1239 ¶ E [email protected] ¶ www.nyidanmark.dk