Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 (1. samling)
UUI Alm.del
Offentligt
1001472_0001.png
1001472_0002.png
J.nr. 2011-318-0393Dato: 24. maj 2011
TilFolketinget – Udvalget for Udlændinge og Inte-grationspolitik
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 361 af 29. april 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karen Jespersen (V).(Alm. del).
Peter Christensen/Erna Christensen

Spørgsmål:

Vil ministeren oplyse, om Islamisk Trossamfund får direkte eller indirekte statsstøtte i formaf skattefritagelse, momsfritagelse eller diverse puljemidler?

Svar:

Som anerkendt trossamfund er Islamisk Trossamfund skattefritaget, jf. selskabsskattelovens§ 3, stk. 1, nr. 3.For foreninger og organisationer af politisk, fagforeningsmæssig, religiøs, patriotisk, filoso-fisk eller filantropisk karakter eller vedrørende borgerlige rettigheder gælder en momsfrita-gelse i momslovens § 13, stk. 1, nr. 4:Disse foreninger og organisationer er momsfritagne for så vidt angår levering af ydelser ogvarer i nær tilknytning hertil til deres medlemmer i disses fælles interesse og mod et kon-tingent.Det er en forudsætning, at foreningen m.v. ikke arbejder med gevinst for øje, og at afgifts-fritagelsen ikke kan fremkalde konkurrencefordrejning.Anerkendte trossamfund er således momspligtige på lige fod med alle andre selskaber ogforeninger m.v., når leveringen af diverse ydelser og varer ligger uden for momsfritagelsensanvendelsesområde.Der henvises i øvrigt til besvarelsen af UUI alm. del spørgsmål 243, 2010-11.For så vidt angår tildelinger af diverse puljemidler har både Socialministeriet og Ministerietfor Flygtninge, Indvandrer og Integration oplyst, at Islamisk Trossamfund ikke har modta-get puljemidler.Begge ministerier understreger dog, at det ikke er muligt, at udsøge om der skulle være til-delt privatpersoner puljemidler, der er efterfølgende er blevet anvendt i regi af IslamiskTrossamfund.
Side 2