Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 (1. samling)
UUI Alm.del
Offentligt
978212_0001.png
978212_0002.png
Folketinget, Udvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg
Dato:J.nr.:
1. april 201111/24619

Ministeren for flygtninge, indvandrere og integrations besvarelse af spørgsmål nr. 291

alm. del. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karen Jespersen (V).

Spørgsmål:

”I forlængelse af besvarelsen af spørgsmål S 1124 bedes ministeren fremsende beskrivel-sen af det omtalte projekt, redegøre for, om projektet er afsluttet, hvem der betalte turen tilSyrien, hvad formålet var med en rejse til Syrien, og hvad evalueringen viser om projektetsresultater.”

Svar:

Det omtalte ophold i Syrien er ikke finansieret med midler fra Integrationsministeriet. Bolig-administrationsselskab BO-VEST har oplyst, at opholdet er finansieret af J. C. Petersen oghustru Fanny Petersens legat, som administreres af Egmontfonden.Integrationsministeriet støtter projektet ”Integration gennem uddannelse og refleksion” somgennemføres af Boligadministrationsselskab BO-VESTs. Projektet gennemføres i perioden1. juli 2009 – 31. august 2011 og er således endnu ikke afsluttet.Jeg vedlægger en beskrivelse af projektet i form af den ansøgning af 27. februar 2009, somudgør grundlaget for Integrationsministeriets tilsagn om støtte. Integrationsministeriets til-sagn er i overensstemmelse med ansøgningen alene givet til et højskoleophold på VallekildeHøjskole.Det bemærkes, at satspuljeordførerne ved brev af 23. juni 2009 blev orienteret om de projek-ter, der i forbindelse med behandlingen af de ansøgninger, der var indkommet til puljen”Styrkelse af frivillighedsarbejdet i de mest socialt udsatte områder”, var indstillet til støtte,herunder om Boligadministrationsselskab BO-VESTs projekt.Boligadministrationsselskab BO-VEST har oplyst følgende om formålet med opholdet i Syri-en, der som anført ovenfor ikke er finansieret med midler fra Integrationsministeriet:
Holbergsgade 6 ¶ 1057 København K ¶ T 3392 3380 ¶ F 3311 1239 ¶ E [email protected] ¶ www.nyidanmark.dk
”Projektets overordnede formål er at uddanne en gruppe unge af anden etnisk herkomst til atkunne fungere som rollemodeller for andre unge af anden etnisk herkomst. Som rollemodeler det vigtigt, at man har indsigt i den kulturelle baggrund og eventuelle kulturelle dilemmaer,som de unge, der skal hente inspiration fra rollemodellen, er omfattet af.Derfor indgår det i uddannelsesforløbet, at de unge rollemodeller opnår en indsigt i forskellemellem den kultur, familierne har deres rødder i, og den kultur, de unge, møder i det danskesamfund.Uddannelsesforløbet bygger på en vekselvirkning mellem teori og de unges egne erfaringer.Gennem et højskoleophold i Syrien vil de unge opnå et meget konkret kendskab til en rækkekulturelle og samfundsmæssige aspekter, der i samspillet med den teoretiske undervisningbringer dem i stand til at forstå kulturforskelle, så de som rollemodeller kan bygge bro mel-lem andre unge af anden etnisk herkomst og det danske samfund.Opholdet i Syrien kan således danne grundlag for en refleksion over kulturforskelle, somnæppe ville kunne opnås alene gennem en teoretisk tilgang.I forbindelse med opholdet i Syrien samarbejder vi med en kristen ungdomsorganisation ogdet Danske Institut i Damaskus.”Boligadministrationsselskab BO-VEST skal indsende en evaluering af det af ministeriet støt-tede projekt inden den 1. december 2011.
Med venlig hilsen
Søren Pind
Side 2
Holbergsgade 6 ¶ 1057 København K ¶ T 3392 3380 ¶ F 3311 1239 ¶ E [email protected] ¶ www.nyidanmark.dk