Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 (1. samling)
UUI Alm.del
Offentligt
909259_0001.png
909259_0002.png
909259_0003.png
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
2. november 2010Civil- og Politiafde-lingen2010-151-0436JEE43630
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 1 (Alm. del), som Folketin-gets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik har stillet til justits-ministeren den 6. oktober 2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraMartin Henriksen (DF).
Lars Barfoed/Carsten Kristian Vollmer
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 1 (Alm. del) fra Folketingets Udvalg for Udlændinge-

og Integrationspolitik:

”På baggrund af artikel i Informations netavis den 1. oktober"Imam anklages for at sprede frygt og opildne til vold"http://www.information.dk/246507 bedes ministeren oplyse,om politiet i Odense har kendskab til de i artiklen omtaltevoldssager, og om politiet er opmærksomme på den forbin-delse, der kan være til den radikale imam Abu Alamins udta-lelser. Vil ministeren desuden oplyse, om politiet fremadret-tet vil være særligt opmærksomme på den i artiklen omtalteimams truende adfærd og negative indflydelse på beboerne iVollsmose, og vil ministeren oplyse, om politiet samarbejdermed den pågældende imam, og såfremt dette er tilfældet, vilministeren da sikre, at samarbejdet ophører?”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, som har henvist til følgende udtalelse fra FynsPoliti:”Fyns Politi har i 2010 behandlet en sag, som kan være densag, som der refereres til i den nævnte artikel. Sagen drejersig om en person af anden etnisk herkomst end dansk, der erdømt for overtrædelse af straffelovens § 123 (trusler over foret vidne), § 245, jf. § 21 (forsøg på knivstikkeri) og § 266(trusler). Forurettede i sagen var ligeledes af anden etniskherkomst end dansk, og begge havde tilknytning til denimam, der er omtalt i spørgsmålet, og som ved et møde tidli-gere på gerningsdagen havde talt om forholdet mellem sun-nimuslimer og shiamuslimer. Der har ikke under den straffe-retlige behandling af sagen været mistanke om, at imamenskulle have medvirket til de strafbare handlinger (jf. straffe-lovens § 23).I forhold til det der er anført i artiklen om en episode ved mo-skeen på Ørbækvej i Odense, kan Fyns Politi oplyse, at poli-tiet den 7. september 2010 foretog udrykning i anledning afen anmeldelse om et overfald uden for moskeen. Da politietkom til stede, ønskede anmelderen ikke at indgive anmeldel-se, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere.I øvrigt bemærkes det, at Fyns Politi ikke umiddelbart harkendskab til de øvrige episoder, der omtales i spørgsmålet.Imidlertid er politiet naturligvis altid i forbindelse med efter-forskning og retsforfølgning opmærksom på anledning og år-sag ved mulige lovovertrædelser.
2
Afslutningsvis bemærkes det, at Fyns Politi er i løbende dia-log med Det Islamiske Trossamfund og dermed også medden omtalte imam.”Det kan i tilknytning hertil mere generelt henvises til Justitsministerietsbesvarelse af 1. september 2010 af spørgsmål nr. 279 (Alm. del) fra Fol-ketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik om politietssamarbejde med muslimske lokalmiljøer.
3