Udvalget for Forretningsordenen 2010-11 (1. samling)
UFO Alm.del
Offentligt
904350_0001.png
904350_0002.png
STATSMINISTERIETCHRISTIANSBORGPrins Jørgens Gård 11, 1218 København KTelefon 33 92 33 00 - Telefax 33 11 16 65
Dato:J.nr.:
18/10 2010
Folketingets udvalg for ForretningsordenenChristiansborg
Statsministerens besvarelse af spørgsmål nr. 1 (UFO alm. del).

Spørgsmål nr. 1:

”Vil statsministeren oversende et eventuelt talepapir, som statsministeren måtte havebenyttet i samrådet i Udvalget for Forretningsordenen den 18. september 2009 vedrø-rende samrådsspørgsmål B?”

Svar:

Jeg kan oplyse, at der i det materiale, som jeg benyttede ved besvarelsen af samråds-spørgsmål B den 18. september 2009, var anført følgende:”Betalingen til de private sygehuse under det udvidede frie sygehusvalg har over enlang periode været vendt og drejet her i Folketinget:Sagen har været drøftet på samråd.Regeringen har svaret på en lang række spørgsmål om emnet.Og Rigsrevisionen og Statsrevisorerne har forholdt sig indgående til sagen.Til det af udvalget rejste spørgsmål om sagen, vil jeg derfor gerne svare kort og klart:Regeringen ser ikke noget behov for at nedsætte en undersøgelseskommission.Sagen er efter min opfattelse belyst fra alle leder og kanter, og Rigsrevisionen har somnævnt afgivet en beretning herom i juni måned.I forbindelse med udarbejdelse af beretningen har der været løbende kontakt mellemRigsrevisionen og Sundhedsministeriet om baggrundsmaterialet.Sundhedsministeriet har samtidig i forbindelse med beretningen oplyst, ”at det stårinde for, at der ikke foreligger yderligere dokumenter af væsentlig karakter, der kanpåvirke vurderingerne i undersøgelsen”. [Afsnit 24 i beretningen].
-2-Jeg ser derfor på ingen måde noget grundlag for at iværksætte et så ekstraordinærtskridt som at nedsætte en omfattende og bekostelig undersøgelseskommission.”
Med venlig hilsen
Lars Løkke Rasmussen