Uddannelsesudvalget 2010-11 (1. samling)
UDU Alm.del
Offentligt
933922_0001.png
933922_0002.png
Folketingets UddannelsesudvalgChristiansborg
Afdelingen for grundskole ogfolkeoplysningFrederiksholms Kanal 261220 København KTlf. 3392 5600Fax 3392 5302E-mail [email protected]www.uvm.dkCVR nr. 20-45-30-44
Svar på spørgsmål 102 (Alm. del):I brev af 18. november 2010 har udvalget efter ønske af Pernille Frahm(SF) stillet mig følgende spørgsmål:Spørgsmål 102 :"Er det ministerens opfattelse, at DI og LO er enige i regeringens præ-mis om, at øget holddelt undervisning giver en bedre og mere effektivfolkeskole, når det indebærer, at kommende håndværkere skal modtageanderledes undervisning end kommende gymnasieelever?"Svar:Jeg har ikke nøjere kendskab til de to organisationers holdning til hold-delt undervisning, men at give skoler og kommuner øgede mulighederfor holddannelse indebærer ikke nødvendigvis, at kommende håndvær-kere skal modtage anderledes undervisning end kommende gymnasieele-ver. Når jeg har nævnt muligheden, er det tænkt som et eksempel.Det skal naturligvis være op til skolerne selv at finde frem til de bedstemåder at organisere undervisningen på. Hvis det vil være den bedsteløsning at give praktisk orienterede unge mulighed for i en del af under-visningstiden at kunne modtage praktisk funderet undervisning, samtidigmed, at de undervises i og tilegner sig grundlæggende faglige færdighederinden for folkeskolens fag, så skal skolerne da kunne bruge den mulig-hed.Jeg ved, at LO og DI er enig i regeringens målsætning om, at 95 pct. afen årgang skal have gennemført en ungdomsuddannelse. I øjeblikket måvi desværre konstatere, at folkeskolerne ikke i tilstrækkeligt omfang er istand til at give alle elever de nødvendige faglige forudsætninger, herun-der sikre brugbare færdigheder i læsning, matematik og engelsk.
14-12-2010
2Regeringen vil derfor give kommunerne større frihedsgrader til at gå nyeveje, så de unge får de nødvendige faglige forudsætninger og motivationtil at påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse.
Med venlig hilsen
Tina Nedergaard