Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
988419_0001.png
988419_0002.png
Udkast
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
28 . april 20112011-1305
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 4. april 2011 stillet mig følgende spørgsmål 978(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål nr. 978:

"Ministeren bedes tilsende udvalget en oversigt, der viser hvornår de forskelligeundersøgelser og udredninger, der er sat i gang i sagen om DSB’s manglendeoverholdelse af regnskabsreglementet forventes at være afsluttede."

Svar:

I lyset af de konstaterede problemer vedrørende DSBFirst, er der igangsat enrække undersøgelser.Tabellen nedenfor viser en oversigt over de undersøgelser, der er igangsat somkonsekvens af problemerne i DSBFirst, inklusive det forventede tidspunkt forafslutningen af de enkelte undersøgelser.TemaAnalyse af økonomien i DSB’sudenlandske aktiviteter(DSBFirst/Øresundstrafikken)Advokatundersøgelse af hæn-delsesforløbet vedr. Helgolandtransaktionen i DSB First,hvordan kan transaktionenomgøres?Analyse af evt. statsstøtteretli-ge aspekter af Helgolandtransaktionen, herunder sam-handlen med DSB VedligeholdA/SAnalyse af den tilladte maksi-male udstrækning af lån fraDSB SOV til DSBFirstAnalyse af hvornår blev direk-tionen i DSB SOV opmærksompå problemerne i DSB First,OpdragsgiverForligskred-senDSBUdførendeKPMGDeadlineMaj
Bech-Bruun
Maj
TRM
Kammerad-vokaten
Afsluttet
TRM
Kammerad-vokatenDeloitte
Afsluttet
DSB
Maj
hvad skete, hvem blev infor-meret?Analyse af Roslagsbanen ogDSB’s tyske aktiviteter
Side 2/2
DSB
Deloitte
Maj
Desuden skal jeg nævne, at også Rigsrevisionen har igangsat en større under-søgelse af DSBFirst og kontrakten om Øresundstrafikken/Kystbanen. Jeg er ik-ke bekendt med, hvornår Rigsrevisionen forventer at have færdiggjort denneundersøgelse.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt