Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
986811_0001.png
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
20. april 20112011 - 1236
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 30. marts stillet mig følgende spørgsmål 942 (TRUalm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraBenny Engelbrecht (S).

Spørgsmål nr. 942:

"I Gråsten by har krydset ved Nygade/Kongevej/Toldbodgade været lukket imere end et år på grund af diverse vejarbejder, som følge af arbejde på jernba-nen mellem Tinglev og Sønderborg. Krydset er lukket på trods af, at alle tekni-ske forhold er i orden og fungerer optimalt. Vil ministeren venligst oplyse,hvorfor Trafikstyrelsen endnu ikke har godkendt genåbningen af krydset tilnormaltrafik, så trafikforholdene igen kan fungere til gavn for beboere og er-hvervsdrivende i byen og vil ministeren samtidig oplyse, hvornår Trafikstyrel-sen ventes at godkende genåbningen af krydset til normaltrafik?"

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Trafikstyrelsen, som har oplyst, at:”Banedanmark har fået ibrugtagningstilladelse til jernbaneoverkørslen i juli2010, og jernbaneoverkørslen kan indtil åbningen af vejkrydset Nygade/ Kon-gevej/ Toldbodgade anvendes af gående, cyklister og knallertkørere.For så vidt angår de anlægsarbejder, der er blevet udført af kommunen i vej-krydset, skal disse ikke godkendes af Trafikstyrelsen inden en genåbning af vej-krydset. Vejkrydset er, som alle andre vejkryds, omfattet af Vejdirektoratetsregler for udformning, anvendelse og administration. Efter disse regler skalkommunen ikke søge om godkendelse af gadesignaler mv. i vejkryds.”
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt