Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
979452_0001.png
Udkast
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
5. april 20112011-1073
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 17. marts 2011 stillet mig følgende spørgsmål 903(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 903:

"I TRU alm. del – spm. 815 blev der spurgt til, hvorfor det ikke skønnesnødvendigt, at orientere sig om holdningen hos IATA og de fagligeorganisationer til indsættelsen af Air Marshals i fly til/fra USA, hvilket blevbesvaret med, at det har ministeren ingen kendskab til. Det var imidlertid ikkedet, der blev spurgt om, så derfor genfremsættes spørgsmålet med anmodningom, at ministeren gør rede for, hvorfor han ikke har orienteret sig hos IATA ogde faglige organisationer"

Svar:

Spørgeren har ved spørgsmål TRU alm. del nr. 638 og 815 anmodet omoplysning om, hvad de faglige organisationer og IATA´s holdning er tilindsættelsen af Air Marshalls på amerikanske fly til/fra USA, hvortil jeg harsvaret, at det har jeg intet kendskab til, ligesom jeg heller ikke er bekendt med,i hvilket omfang de amerikanske myndigheder har inddraget organisationerne ideres beslutning om at ville anbringe Air Marshalls på amerikanske fly.Den danske regering har givet tilladelse til, at de amerikanske myndigheder påvisse betingelser kan anvende Air Marshalls på amerikanske fly til/fra USA.Den konkrete beslutning om anvendelse af Air Marshalls på visse flyvningertræffes imidlertid af de amerikanske myndigheder. Det er derfor et anliggendefor de amerikanske myndigheder eventuelt at inddrage de fagligeorganisationer i den beslutning, og ikke et anliggende for den danske regering.Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt