Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
982360_0001.png
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
11. april 2011
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 17. marts 2011 stillet mig følgende spørgsmål 896(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 896:

"I forbindelse med at der blandt trafikoperatørerne er blevet registreret tilfældeaf, hvad operatørerne opfatter som snyd med SMS-billetter, bedes ministerengøre rede for forholdet mellem på den ene side decideret snyd, og på den andenside opståede tekniske fejl, hvor passageren har været i god tro, hvilket beggeviser sig ved, at der ikke kan forevises en gyldig billet ved den efterfølgende bil-letkontrol."

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for DSB, der har oplyst:”DSB følger de fælles rejseregler for bus, tog og metro i hovedstadsområdet, nårder udskrives kontrolafgifter til kunder uden gyldig rejsehjemmel. Dette gælderogså for rejsende med ugyldig eller manglende mobilbillet.Ifølge de fælles rejseregler skal kunden kunne forevise en gyldig billet, og i defleste tilfælde vil der blive udskrevet en kontrolafgift. Hvis en kunde klager overen kontrolafgift, vil der i den efterfølgende sagsbehandling blive foretaget enkonkret vurdering af den enkelte sag. Afvises sagen, og er kunden fortsat uenigi afgørelsen, har kunden mulighed for at videreføre sagen ved Ankenævnet forBus, Tog og Metro.”
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt