Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
982345_0001.png
982345_0002.png
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
11. april 2011
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 17. marts 2011 stillet mig følgende spørgsmål 895(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 895:

"Ministeren bedes gøre rede for i hvilket omfang og hvordan, der forekommersnyd med SMS-billetter i den kollektive trafik, samt hvilke sanktioner der gri-bes til, når snyd opdages."

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for DSB, der har oplyst:”DSB har erfaret, at der bl.a. snydes med mobilbilletter ved at:- Videresende en mobilbillet fra en telefon til en anden- Rette i en tidligere købt billet- Ved at ”sammensætte sin egen mobilbillet”, og- Ved, at bestilte billetter først bekræftes, når/hvis der er kontrol.Der foreligger ingen samlet opgørelse over omfanget af snyd.Det er dog ikke DSB’s vurdering, at der er tale om organiseret snyd. De løbendetilbagemeldinger fra det kundevendte personale tyder på, at mængden af snyder faldende i takt med, at indsatsen mod snyd er øget.Når en billet er kopieret, videresendt, forfalsket eller tilrettet, så vil procedurersikre, at snyderiet bliver opdaget i forbindelse med den normale billetkontrol.Hvis en billet er forfalsket, rettet eller videresendt, er det at betragte somdokumentfalsk, og kunden vil derfor, udover en kontrolafgift, også blive meldttil politiet. Det er politiet, der så afgør, om sagen skal sendes videre til retsfor-følgelse.Kunder, der bestiller usædvanligt mange billetter uden at bekræfte, vil bliveopdaget af en automatisk overvågning i systemet. Kunder, der køber billet i to-get, vil som udgangspunkt få en kontrolafgift.”
Med venlig hilsen
Side 2/2
Hans Chr. Schmidt