Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
976757_0001.png
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
30. marts 20112011-943
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 7. marts 2011 stillet mig følgende spørgsmål 866(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 866:

"Når ministeren under samrådet d. 9. februar 2011 om en evt.konkurrenceudsættelse af strækningen København-Aalborg anfører, at hensig-ten med at inddrage pressemeddelelsen af 24. september ikke var, at diskuteredens konkrete indhold, "men derimod at fremhæve, at processen omkring ennytænkning af jernbanen har været i gang i fuld offentlighed siden efteråret",da bedes ministeren gøre rede for, om det ikke netop er en konkret diskussion,der er brug for, herunder hvordan ministeren har tænkt sig at ville håndtere debetydelige kapacitetsproblemer på strækningen, men også at ministeren stillersig positivt overfor, at DSB skal afgive ikke alene dele sin nuværende betjeningaf strækningen, men også en del af de IC3-tog, der er givet lovning på skalindsættes i den sjællandske regionaltogstrafik i samme takt som IC4-togeneindsættes. "

Svar:

Jeg mener bestemt, at der er brug for en konkret diskussion af alle relevanteaspekter i forbindelse med en indførelse af direkte konkurrence i fjerntrafik-ken.I Transportministeriet undersøger vi i øjeblikket alle relevante aspekter af enkonkurrenceudsættelse, herunder også spørgsmålet om kapacitet og materiel.Når jeg har et klart billede af, hvordan disse problemstillinger kan løses samthar en konkret model for en konkurrenceudsættelse, vil jeg naturligvis ogsåorientere hele udvalget om dette.Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt