Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
973843_0001.png
973843_0002.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
23. marts 20111182342010-3443
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 2. marts 2011 stillet mig følgende spørgsmål 840(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 840:

”Ministeren bedes redegøre for, Trafikstyrelsens håndtering af FDLs klagerover Frandsen Transports overtrædelse ad lovgivning og regler samt orientereom, hvilke konsekvenser disse sager får for håndteringen af tilsvarende sagerfremover.”

Svar:

Jeg vil ikke udtale mig om den konkrete sag, men har fra Trafikstyrelsen mod-taget følgende oplysninger om de generelle problemstillinger, som FDL’s klagervedrører:”FDL’s klager vedrører udførelse af vognmandskørsel i en kortere periode medflere lastbiler, end der er udstedt vognmandstilladelser til virksomheden.Udførelse af kørsel med flere lastbiler, end der er udstedt tilladelser til virk-somheden, straffes med bøde.Der er endvidere i godskørselsloven mulighed for tilbagekaldelse af en virk-somheds vognmandstilladelser, hvis indehaveren groft eller gentagne gangehar overtrådt godskørselsloven.At en vognmandsvirksomhed i en kortere periode i forbindelse med køb af enanden virksomhed/overtagelse af kørsel udfører kørsel med flere lastbiler, endder er udstedt tilladelser til virksomheden, kan efter Trafikstyrelsens opfattelseikke anses for en grov overtrædelse af godskørselsloven. Der er således i dennesituation ikke mulighed for at tilbagekalde virksomhedens tilladelser. Endvide-re er der i godskørselsloven ikke mulighed for at nægte at imødekomme en an-søgning fra virksomheden om udstedelse af yderligere tilladelser.Den konkrete sag, der er fra begyndelsen af 2010, har ikke givet styrelsen an-ledning til at ændre procedure for behandlingen af sådanne sager.
Men styrelsen har generelt inden for det seneste år haft øget opmærksomhedpå at foretage politianmeldelse i sager, hvor styrelsen har bestyrket mistankeom, at der sker/er sket overtrædelse af godskørselsloven. ”
Side 2/2
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt