Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
968412_0001.png
Udkast
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
11. marts 20112011-739
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 21. februar 2011 stillet mig følgende spørgsmål 781(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 781:

"I svar på spørgsmål 592 af 16. februar 2011 dementerer ministeren, at færge-trafikken mellem Birkholm og Ærø skal sendes i udbud, men anfører, at der erindkaldt til en ”interessetilkendegivelser", der ganske vist ikke er et egentligtudbud, men som alligevel skal tjene til at vise, hvorvidt der er flere operatører,der har interesse for at udføre trafikken. I givet fald skal Ærø Kommune sikre,at det er den operatør, der på den bedste og billigste måde kan opfylde de afkommunen fastsatte krav, som trafikeringen af ruten skal tildeles. Ministerenbedes på denne baggrund redegøre for, om der er andre end sproglige forskellepå ”udbud” og ”interessetilkendegivelser”, eftersom resultatet synes at være detsamme.”

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Trafikstyrelsen, som har oplyst, at egentligeudbud rummer en lang række formkrav vedrørende tidsfrister, procedurer mv.,som tilsammen kan gøre en udbudsproces ganske kompleks og tids- og res-sourcekrævende.En interessetilkendegivelse er ikke det samme som et udbud. Det primære målmed en interessetilkendegivelse er at oplyse markedet om, at der indkøbes entjenesteydelse, sådan at markedet kan tilkendegive sin interesse, og at der ikkesker forskelsbehandling. Arbejdsbyrden og formkravene ved en interessetil-kendegivelse er ofte minimale i forhold til gennemførelsen af et udbud.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt