Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
965204_0001.png
965204_0002.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoJ. nr.
3. marts 20112011-695
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 11. februar 2011 stillet mig følgende spørgsmål 695(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Poul Andersen (S).

Spørgsmål nr. 695:

Ministeren bedes kommentere henvendelse af 8. februar 2011 fra Rikke Otte-sen, Svendborg vedr. Svendborgbanen jf. TRU alm. del – bilag 180.

Svar:

Af henvendelsen fra Rikke Ottesen fremgår det, at hun oplever uregelmæssigdrift på strækningen mellem Svendborg og Odense. Det er selvfølgelig beklage-ligt, hvis ikke der er driftssikker infrastruktur på Sydfyn, og hvis ikke borgernehar tillid til, at toget kører.Opgørelserne over togenes rettidighed for 2010 opgjort på månedsbasis viser,at Svendborgbanen i alle årets måneder overholder kravene til rettidighed, dvs.at minimum 90 pct. af togene kører rettidigt med en forsinkelse på under 5:59min.Derimod viser tallene for togenes pålidelighed på Svendborgbanen, at DSB ikkeoverholder de fastsatte krav i kontrakten. DSB er forpligtet til at sikre at mindst99,3 pct. af de planlagte tog rent faktisk kører. Det krav har DSB i 2010 ikkeoverholdt – heller ikke på Svendborgbanen. Opgørelserne på Svendborgbanenspænder fra 94,0 pct. i februar som det laveste til 99,4 pct. i marts som det hø-jeste.Jeg forventer selvfølgelig af DSB, at de hele tiden bestræber sig på at levere ettogprodukt af høj kvalitet, og i den sammenhæng finder jeg det uacceptabelt, aten så stor del af togene – også på Svenborgbanen – aflyses. Jeg vil derfor drøftesagen med DSB.Specifikt i forhold til Rikke Ottesens oplevelse d. 23. december 2010, er jeg hel-ler ikke tilfreds med DSBs indsats henover julen, hvor mange passagerer ople-vede forsinkede og aflyste tog. Det voldsomme vintervejr skaber selvfølgeliguforudsete udfordringer for driften på jernbanerne, og man må derfor accepte-re, at der i forbindelse med snestorm og lignende uvejr kan forekomme ure-gelmæssigheder og aflysninger. DSB har i en skriftlig redegørelse angående ju-
letrafikken angivet flere årsager til den dårlige kvalitet af juletrafikken. De storemængder sne satte sig flere steder sporskifter ud af drift og gjorde det svært atrette disse og andre fejl.DSB har på baggrund af disse erfaringer tænkt sig at forbedre sit vinterbered-skab og vil blandt andet undersøge muligheden for at benytte bedre tekniskeløsninger, forbedre sine nødplaner, styrke trafikinformationen – både på stati-onerne samt på nettet – og styrke disponeringen af materiel og personale.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt