Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
957591_0001.png
Udkast
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
15. februar 20112011-495
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 1. februar 2011 stillet mig følgende spørgsmål 634(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kim Christiansen (DF).

Spørgsmål nr. 634:

"Kan ministeren bekræfte, at beslutningen om at afsætte 35 mio. kr. til en nytørdok på Thyborøn Havn som en del af Havnepakke II ikke er i strid med reg-lerne om statsstøtte?"

Svar:

I forbindelse med indgåelsen af den politiske aftale af 26. november 2010 ombedre mobilitet blev det besluttet at give støtte til en række havneprojekter iyderområderne (Havnepakke II), herunder 35 mio. kr. til en ny tørdok på Thy-borøn Havn. Aftalen blev indgået mellem et bredt flertal af Folketingets partier.EU-Kommissionen har det udgangspunkt, at der ikke er tale om statsstøtte,hvis der er tale om støtte til offentlig (almen) infrastruktur, der er åben for allebrugere uden diskrimination. Investeringer i en sådan infrastruktur betragtessåledes normalt af Kommissionen som såkaldt generelle foranstaltninger, dadet er udgifter, som staten pådrager sig i offentlighedens interesse. Dermed vilKommissionen normalt ikke anse et sådant støtteinitiativ som statsstøtte ihenhold til EUF-traktaten.Det vurderes på den baggrund, at støtten til en tørdok på Thyborøn Havn erlovlig, og Kystdirektoratet skal nu opstille de konkrete betingelser for udbeta-ling af støtten.For at fjerne enhver tvivl i lyset af den aktuelle fokus på sagen vil Transportmi-nisteriet notificere støtten til en tørdok på Thyborøn Havn og de konkrete be-tingelser, der knyttes hertil, over for Kommissionen, inden støtten udbetales tilhavnen.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt