Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
960706_0001.png
Udkast
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
23. februar 20112011-429
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 27. januar stillet mig følgende spørgsmål 603 (TRUalm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraKlaus Hækkerup (S).

Spørgsmål nr. 603:

”Ministeren bedes oplyse, hvad udgifterne vil være ved at forbedre trafikforhol-dene på vejen Frederiksværk – Hundested med: En rundkørsel ved krydsetHundestedvej med Hanehovedvej (øst) – Industrivej, en rundkørsel ved Hav-nevej (hvor de store lastbiler kører ind til- og ud fra Stålvalseværket), samt enforlængelse af cykelstien langs Hundestedvej fra Hanehovedvej (vest) til deneksisterende rundkørsel ved Nørregade.”

Svar:

Der foreligger ikke et konkret projektgrundlag for de pågældende projekter.Det er derfor ikke muligt at oplyse, hvad det vil koste at gennemføre de nævntetiltag. Vejdirektoratet har på baggrund af erfaringstal fra tilsvarende anlægsar-bejder oplyst følgende:Vejdirektoratet vurderer umiddelbart, at en rundkørsel, som kan betjene mo-dulvogntog i krydset Hundestedvej - Hanehovedvej/Industrivej, vil medførebetydelige ekspropriationsomkostninger. I stedet kan der etableres et signal-anlæg, som Vejdirektoratet på baggrund af erfaringstal fra tilsvarende an-lægsarbejder har anslået vil koste i størrelsesordenen 6 mio. kr.Vejdirektoratet har på baggrund af erfaringstal fra tilsvarende anlægsarbej-der anslået, at en rundkørsel i krydset Hundestedvej - Havnevej vil koste istørrelsesordenen 7 mio. kr.Vejdirektoratet har på baggrund af erfaringstal fra tilsvarende anlægsarbej-der anslået, at en 3,2 km dobbeltrettet cykelsti vil koste i størrelsesordenenca. 19 mio. kr.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt