Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
953283_0001.png
953283_0002.png
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
2011-161
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 10. januar 2011 stillet mig følgende spørgsmål 497(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 497:

"Ministeren bedes gøre rede for reduktioner i køreplantimer, antal busrutermv. i den kollektive bustrafik mellem Hornsherred (omfattende Jægerspris,Skibby og Bramsnæs Kommuner) og Frederikssund, målt år for år, siden pla-nerne om en fast forbindelse under/over Roskilde Fjord, første gang blev frem-lagt af det daværende Frederiksborg Amt i januar 1999 med rapporten "Kron-prins Frederiksbro og omkørselsvejen i Frederikssund.”

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Movia, der oplyser, at:”For det første skal Movia beklage, at det ikke er muligt at fremskaffe brugbaredata fra før 2003.Før 1. januar 2007 var det ikke kommunernes ansvar at tage beslutning omserviceniveauet i den kollektive trafik i de gamle kommuner, men det var Ho-vedstadens Udviklingsråd (HUR), der besluttede serviceniveauet ud fra etlinjenetsynspunkt uden hensyntagen til kommunegrænser mv.På grund af forskellige opgørelsesmetoder i perioder før og efter kommunalre-formen giver det ikke et retvisende billede af serviceniveauet at angive køre-plantimer.Movia har derfor tilladt sig at tolke spørgerens formål med spørgsmålet som atfå belyst mulighederne for borgerne i Hornsherred for at benytte kollektiv tra-fik til og fra Frederikssund uden skift og ventetider som følge deraf.Movia har derfor opgjort antallet af enkeltture pr. buslinje pr. år, der kører overKronprins Frederiks Bro i Frederikssund.Udover et ønske om at nedsætte bevillingen til kollektiv trafik i FrederikssundKommune i budget 2011 ønskede kommunen tillige at begrænse antallet af
busser over broen for derved at forbedre fremkommeligheden for den samledetrafik til og fra Frederikssund.På denne baggrund udarbejdede Movia inden for de givne økonomiske rammerforslag til et nyt bussystem i Frederikssund Kommune med en højfrekventstamlinje - en såkaldt "R-linje" (linje 230R) Frederikssund - Roskilde med skif-temuligheder i Lyngerup og Skibby til buslinjerne 315, 317 og 318, der såledesudelukkende kører i Hornsherred med ganske få direkte ture til og fra Frede-rikssund af kapacitetsmæssige grunde i spidstimer (mange gymnasie- og han-delsskoleelever).Herudover kører linje 316 Frederikssund-Jægerspris-Kulhuse også stadig overbroen.”./.
Side 2/2
Der er vedlagt en oversigt udarbejdet af Movia, der viser antallet af enkelttureover Kronprins Frederiks Bro i perioden 2003-2011.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt