Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
958166_0001.png
Udkast
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
16. februar 20112011-156
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 10. januar 2011 stillet mig følgende spørgsmål 492(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 492:

"Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt der er planer om bedre koordinationeller synkronisering af de trafikinformationer, der udsendes af henholdsvis Ba-nedanmark, DSB og DSB-First, i benægtende fald, bedes oplyst hvorfor ikke."

Svar:

Forligsparterne bagEn grøn transportpolitikhar den 26. november 2010 ind-gået aftale omBedre mobilitet,hvor der bl.a. afsættes midler til at styrke trafik-information gennem ITS. Det fremgår afBedre mobilitet:”ITS er et godt redskab til at styrke samspillet i den kollektive trafik. Parterneer derfor enige om at afsætte 15,0 mio. kr. til forbedret information på stationerom samspil mellem tog, bus og metro. Endvidere reserveres 5,0 mio. kr. til pro-jektet i 2012.Projektet vil bidrage til en forbedret sammenhæng mellem tog, bus, S-tog ogmetro på udvalgte stationer ved at forbedre trafikinformationen for den enkeltepassager. Formålet er, at passageren allerede ved ankomst til en station på sta-tionsområdet vil kunne se, hvilke transportformer der kører fra stationen. Det-te skal være med angivelse af realtid, hvor dette er muligt. Passageren kandermed orientere sig om, hvor lang tid, der er til f.eks. næste busafgang og op-timere sin rejsetid på denne måde. I tilfælde af aflysninger eller i situationermed større forsinkelser i trafikken vil det ligeledes være muligt at kunne findeinformationer til planlægning af en alternativ rute. Projektet gennemføres afBanedanmark i samarbejde med trafikselskaberne, Metroselskabet og DSB.”Jeg skal endvidere henvise til min besvarelse af spørgsmål 409 (TRU alm. del).
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt