Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
948954_0001.png
948954_0002.png
Udkast
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
27. januar 20112011-56
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 4. januar 2011 stillet mig følgende spørgsmål 479(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Jens Christian Lund (S).

Spørgsmål nr. 479:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen fra Vicki Hørup Jeppesen omkøreplanen på Thybanen, jf. TRU alm. del – bilag 130 og herunder oplyse, omkøreplanen kan tilrettes som det ønskes i henvendelsen."

Svar:

Det er afgørende for mig, at der er sammenhæng i den kollektive trafik til gavnfor passagererne. For at skabe sammenhæng i den kollektive trafik er det nød-vendigt, at vi har nogle køreplaner, som er tilrettelagt, så de kommer flest pas-sagerer til gavn. Samtidig må man dog også være opmærksom på, at køreplan-lægning er et puslespil, hvor der kan være mange modsatrettede hensyn at tagetil bl.a. korrespondancer, køretider og krydsningsmuligheder på jernbanen.Dette er også tilfældet med køreplanen på ThybanenVicki Hørup Jeppesen efterlyser halvtimedrift i myldretiderne på Thybanen.Trafikstyrelsen har oplyst til mig, at Thybanen er en enkeltsporet bane og dekrydsningsmuligheder, der er på strækningen, sætter nogle begrænsninger forfleksibiliteten i køreplanlægningen, herunder også muligheden for en regulærhalvtimedrift. Dertil kommer, at passagergrundlaget på nuværende tidspunktskønnes at være for spinkelt i forhold til en betjening hver halve time.Ud over at køreplanen skal overholde nogle overordnede krav til betjeningsom-fang og frekvens, er der i den nuværende køreplan taget hensyn til flere forskel-lige faktorer. Der er blandt andet søgt skabt så mange gode forbindelser i Struertil og fra Thybanen som muligt, herunder koordinering til DSB’s IC tog. Der erligeledes taget hensyn til behov og ønsker til morgentrafikken om at kunne an-komme til Thisted ca. kl. 6:30 og 7:30 samt til Struer ca. kl. 6:30 og 7:30-40.Hvis eventuelle ændringer skal gennemføres uden for de normale køreplan-skift, vil det få betydning for nogle af de øvrige afgange og få negativ betydningfor korrespondancerne i Struer.
Trafikstyrelsen oplyser dog til mig, at Arriva er i gang med at forberede køre-planen for 2012 og i den forbindelse vil Vicki Hørup Jeppesen som pendlerre-præsentant på Thybanen blive inddraget, idet Arriva forventer at kunne sendeet første udkast til køreplan i høring hos pendlerrepræsentanterne i løbet afmarts 2011.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt