Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
947000_0001.png
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
24. januar 20112011-100
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 4. januar 2011 stillet mig følgende spørgsmål 464(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 464:

"Vil ministeren redegøre for årsagen til, at det tager et halvt år at få ændretuhensigtsmæssige køreplaner og bustider, der hverken passer til skolernesringetider eller til korresponderende togforbindelser, selvom der reklameresover tiden allerede den første dag, hvor en ny køreplan træder i kraft?"

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Trafikselskaberne i Danmark (Tid), der har op-lyst følgende:”I kørselskontrakterne er den normale frist for ændringer tre måneder, såvognmanden har mulighed for at ændre chaufførtjenesteplaner mv. Det erimidlertid ikke altid muligt at ændre en enkelt rute eller afgang uden samtidigat ændre andre dele af kørslen. Det skyldes, at ændringer har konsekvenser forbåde chaufførtjenesteplaner og vognplaner. Større ændringer sker derfor nor-malt i forbindelse med de almindelige køreplanskift.Deciderede fejl i køreplaner rettes dog meget hurtigere, også hurtigere end de 3måneder. Det kan f.eks. være enkeltture, som ligger forkert ift. vigtige korre-spondancer til tog og ringetider på skoler.”
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt