Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
938769_0001.png
Udkast
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
22. december 2010
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 30. november 2010 stillet mig følgende spørgsmål261 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 261:

"Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt analysen af forbedring afjernbanekapaciteten og regulariteten mellem Skanderborg og Århus tillige vilinddrage en undersøgelse af anlæg af en ny bane vest om Århus, med afgreningnordøst for Hørning til et kommende transportcenter ved Årslev, og medtilslutning til hovedbanen nord for Århus ved Lyngby."

Svar:

Jeg antager, at spørgsmålet vedrører analyse af mulighederne for forbedring afjernbanekapaciteten og regulariteten mellem Skanderborg og Århus H, som erbesluttet med aftale om bedre mobilitet af 26. november 2010.Analysen af jernbanestrækningen Skanderborg og Århus gennemføres medhenblik på, at finde løsninger, der sikrer opretholdelse og forbedring af retti-digheden og kapaciteten på kortere sigt. Det drejer sig om forhold, der kan for-bedres på strækningen og de tilhørende stationer så som ekstra spor, sporfor-bindelser, perroner og lignende. Der ses derfor ikke på anlæg af nye baner ellerandre større udbygningsforslag.Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt