Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
1021546_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
26. juli 20111613372011-2530
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 8. juli 2011 stillet mig følgende spørgsmål 1689(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Ib Poulsen (DF).

Spørgsmål nr. 1689:

"Kan ministeren bekræfte, om Trafikstyrelsen efterforsker en større sag, der in-volverer leverandørers salg og markedsføring af ulovligt udstyr til fastspændingaf børn – og et antal børnehave busser, som eventuelt har ulovligt fastspæn-dingsudstyr monteret? I bekræftende fald, kan ministeren så oplyse hvor man-ge leverandører af udstyr der efterforskes og hvor mange børnehave busser derefterforskes? Endelig bedes ministeren oplyse om han eller Trafikstyrelsen erbekendt med, at det kan vise sig at være falsk sikkerhed, at spænde sikkerheds-selen i busser med eftermonterede seler."

Svar:

Jeg kan bekræfte, at Trafikstyrelsen som kontrolmyndighed undersøger enrække leverandørers salg og markedsføring af ulovligt udstyr til fastspændingaf børn, og at styrelsen har set børnehavebusser med ulovligt fastspændingsud-styr monteret.Trafikstyrelsen undersøger foreløbigt 9 leverandører, og i de afgjorte sager harleverandørerne fået påbud om at tilbagekalde ulovligt fastspændingsudstyr.Styrelsen har i øvrigt informeret brugerne om det ulovlige fastspændingsudstyrvia pressen og Kommunernes Landsforening, og anmodet synsvirksomhederneom at være opmærksomme på forholdet.Trafikstyrelsen oplyser, at der ikke er risiko for falsk sikkerhed ved brug af ef-termonterede sikkerhedsseler, såfremt de er monteret lovligt, idet der er kravom, at en sikkerhedssele skal være solidt fastgjort til køretøjets faste dele.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt