Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
1016469_0001.png
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
30. juni 2011
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 7/6-2011 stillet mig følgende spørgsmål 1497 (TRUalm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraPer Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 1497:

"Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt den måde rejsekortet fungerer/ikkefungerer i Vestsjælland er udtryk for eksperimentel drift, eller hvorvidt der ertale om et færdigt system"

Svar:

Jeg forstår spørgsmålets præmis således, at et system enten kan være færdigteller være af eksperimentel karakter. Hertil vil jeg anføre at et system, især hvissystemet er større, altid vil kunne optimeres og dermed gøres bedre, ligesom etsystem, der skal dække et større geografisk område, i visse tilfælde kan udrullesgradvist. Sidstnævnte er tilfældet med rejsekortet. Dermed kan et system ikkebetegnes som ”færdigt” hvis det er under udrulning og heller ikke i den for-stand, at systemet ikke kan forbedres.Rejsekort A/S har oplyst at systemet fungerer efter sin hensigt og der planlæg-ges en løbende udbygning af salgsnettet for at tilgodese efterspørgslen. Moviahar desuden i sin redegørelse om rejsekortets drift oversendt til Folketinget 6.juni udtrykt tilfredshed med driften af rejsekortet.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt