Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
1008797_0001.png
Udkast
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
9. juni 20112011 - 2044
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 25. maj 2011 stillet mig følgende spørgsmål nr.1437 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 1437:

”Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt regeringen prioriterer ”direkte ad-gang til markant flere internationale destinationer over hele verden – medhyppige forbindelser til lave priser” højere end en markant reduktion af flysek-torens store bidrag til klimaforandringerne, jf. pressemeddelelsen af 23. maj2011.”

Svar:

Danskerne skal have direkte adgang til markant flere internationale destinati-oner over hele verden. Det er en nødvendighed. Globaliseringens øgede kom-munikation og samhandel på tværs af landegrænserne betyder, at både borgereog virksomheder har et øget behov for at rejse. Bedre internationale flyforbin-delser fra danske lufthavne kan bidrage til at højne vækst, produktivitet og vel-stand i Danmark.Samtidig er det vigtigt at tilgodese klimaet. Det arbejdes der med i både rege-ringen, luftfartsbranchen og i EU.Eksempelvis har regeringen igennem de seneste år gennemført en total reformog modernisering af den danske lufttrafikstyring med henblik på en effektiv ogmiljøvenlig styring af lufttrafikken i det danske luftrum til gavn for både pas-sagererne, luftfartsselskaberne og klimaet.Luftfarten vil fra 2012 blive omfattet af EU’s eksisterende kvotehandelssystem.Reguleringen vil gælde alle flyvninger internt i EU og flyafgange ind og ud afEU-lande.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt