Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
911735_0001.png
911735_0002.png
Udkast
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
8. november 20102010 - 4206
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 27. oktober 2010 stillet mig følgende spørgsmål 127(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kim Christiansen (DF).

Spørgsmål nr. 127:

"Ministeren bedes oplyse, hvad status er m.h.t. DSB's mulighed for samdrift afOdderbanen og Grenåbanen. Herunder bedes oplyst, om der er indgået aftale,eller pågår forhandlinger om en aftale, mellem de implicerede parter, og hvor-når en sådan samdrift i givet fald kan påbegyndes."

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for DSB, som oplyser:”DSB har efter aftale med regionsrådet forhandlet kontrakt med Midttrafikvedrørende overtagelse af trafikken på Odderbanen, og efterfølgende samdriftmed Grenåbanen, og er blevet enige om grundvilkårene.Der foreligger et konkret tilbud til Regionsrådet om at sikre borgeren i områdetbåde moderne tog og samdrift, hvilket samlet giver et væsentligt kvalitetsløft,og som samtidigt udnytter de investeringer i infrastrukturen som Transportmi-nisteriet tidligere har afholdt.Tilbuddet er driftsøkonomisk på linje med regionens hidtidige omkostninger,dog med tillæg af omkostninger i forbindelse med indsættelse af nyt materiel.Tilbuddet forventes desuden at generere højere indtægter for rådet i form afforøgede driftsindtægter.Region Midtjyllands forretningsudvalg besluttede den 6. oktober ikke at gen-nemføre projektet, men foreløbig at udsætte en evt. beslutning herom. DSBkender ikke de nærmere omstændigheder omkring denne beslutning, men haropfordret til fortsat dialog med henblik på at komme frem til en løsning.
DSB forventer at kunne gennemføre samdriften fra medio 2011, såfremt derfindes en løsning inden jul. En hurtig afklaring er således nødvendig af hensyntil de igangværende forhandlinger med materieludlejere.”Jeg skal henholde mig til DSB’s bemærkninger.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt