Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
1001485_0001.png
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
25. maj 20112011-1700
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 2. maj 2011 stillet mig følgende spørgsmål 1247(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 1247:

"Ministeren bedes redegøre for, hvordan Regionstog A/S skal kunne håndteredet nye signalsystem, således at direkte togdrift mellem Nakskov - Københavnog Nykøbing S. - København (og omvendt) gøres mulig, jf. svar nr. 904."

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Banedanmark, der oplyser følgende:”Som led i Signalprogrammet skal alle tog, der befærder Banedanmarks fjern-bane, udrustes med nyt radio- og togkontroludstyr.Det gælder også de af Regionstog A/S’ tog, der kører på Banedanmarks fjern-bane og/eller ind på dens stationer. Hertil kommer, at det personale hos Re-gionstog A/S, der kommer til at anvende Banedanmarks nye signal- og radiosy-stemer samt de nye trafikale regler, skal uddannes i at bruge disse.Budgettet for Banedanmarks Signalprogram indeholder midler til dækning afde udgifter, som Signalprogrammet påfører Regionstog A/S i relation til detnuværende personale og rullende materiel. Således kompenseres RegionstogA/S for udrustningen af selskabets passagertog og uddannelse af de relevantemedarbejdere. Dog påhviler ansvaret for den sikkerhedsmæssige godkendelseaf udrustning og personalets uddannelse Regionstog A/S.”
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt