Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
998068_0001.png
998068_0002.png
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
17. maj 20112011-1677
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 29. april 2011 stillet mig følgende spørgsmål 1226(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Klaus Hækkerup (S).

Spørgsmål nr. 1226:

"På borgermødet i Frederikssund i begyndelsen af april om en ny fjordforbin-delse, har ministeren ifølge referatet i lokalavisen den 12. april 2011 bl.a. udtaltsig vedrørende brugerafgift på både den nye og den allerede eksisterende broog sagt at ”det på intet tidspunkt [har]været inde i de politiske drøftelser i Fol-ketingets Trafikudvalg at gøre alvor af muligheden for også at indføre bruger-betaling på den allerede eksisterende forbindelse” samt at ”[j]eg har ikke hørtdet nævnt under forhandlingerne, og jeg tror ikke, der er nogle Folketingspoli-tikere, der er indstillet på, at den gamle bro skal være en betalingsbro”. På bag-grund heraf ønskes det oplyst, om ministeren vil ændre kommissoriet for denundersøgelse, Sund & Bælt netop er i gang med at gennemføre på Transport-ministeriets foranledning, da denne undersøgelse også omfatter betaling påden eksisterende bro, og denne del af undersøgelsen efter ministerens udtalel-ser må betragtes som overflødig."

Svar:

I aftalen om Bedre mobilitet af 26. november 2010 indgået mellem alle Folke-tingets partier undtagen Enhedslisten fremgår det, at parterne er enige om, atder iværksættes en nærmere analyse af potentialet i en brugerfinansieringsmo-del, der omfatter både den nye og den eksisterende fjordforbindelse.De indledende beregninger af perspektiverne i brugerbetaling indikerer, at derkan være et brugerfinansieringspotentiale ved projektet, hvis der etableres enbrugerfinansieringsmodel, der omfatter både den nye og den eksisterendefjordforbindelse. Derfor bliver alle muligheder for finansiering af en ny forbin-delse undersøgt. Når resultaterne foreligger, skal vi drøfte dem i forligskredsen.Som det fremgår af kommissoriet for brugerfinansieringsanalysen skal analy-sen af modeller for den konkrete takststruktur tage hensyn til de lokale forhold,herunder eksempelvis lokale rejsende, der har daglige gøremål i lokalområdetpå tværs af fjorden.
På den baggrund mener jeg ikke, der er grund til at ændre i kommissoriet forundersøgelsen.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt