Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
997603_0001.png
Udkast
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
16. maj 20112011-1777
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 29. april 2011 stillet mig følgende spørgsmål 1215(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 1215:

"Ministeren bedes redegøre for, hvem der har repræsenteret Danmark i denarbejdsgruppe i EU, som har forberedt det nye forslag fra EU-Kommissionenom piloters arbejdstid og oplyse, om den eller de danske repræsentanter hartilsluttet sig det forslag om lempelser af reglerne, som EU-kommissionen harfremlagt."

Svar:

Der er ikke tale om et forslag fra EU-kommissionen. Det europæiskeluftfartssikkerhedsagentur, EASA, har udarbejdet udkast til ændrede regler forpiloters flyve- og hviletid, som er publiceret og sendt i høring i en såkaldt NPA(Notice of Proposed Amendments). Først når høringsprocessen og detefterfølgende revideringsarbejde er færdig, vil forslaget blive fremsendt til EU-kommissionen med henblik på, at EU-kommissionen kan fremlægge forslaget ikomitéprocedure.I overensstemmelse med de fastsatte regler for EASA’s virke, blev der i EASA-regi nedsat en såkaldt ”rule-making group” bestående af repræsentanter fraluftfartsmyndigheder, luftfartsselskaber og flypersonale.Trafikstyrelsen ansøgte om at deltage i arbejdsgruppen, men blev ikke valgt udaf EASA. Danmark var således ikke repræsenteret i arbejdsgruppen.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt