Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
987110_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoJ. nr.
26. april 20112011 - 1339
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 5. april 2011 stillet mig følgende spørgsmål 1016(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 1016:

"Ministeren bedes gøre rede for, i hvilket omfang Danmark deltager i dialogenmed de lande og regioner, der er beliggende langs EU-projektet Østersø-Adria,og som strækker sig fra Oslo via Rostock til de nordlige havne ved Adriaterha-vet, og i benægtende fald hvorfor det ikke er tilfældet.”

Svar:

Jeg kan oplyse, at Transportministeriet ikke deltager som partner iScandriaprojektet, som jeg formoder spørgeren henviser til.Jeg har forelagt spørgsmålet for Trafikstyrelsen, som oplyser, at:”Trafikstyrelsen har haft dialog med en række af partnerne i Scandriaprojektet,da projektet har en række grænseflader til EU projektet East-West TransportCorridor II, som Trafikstyrelsen er partner i. East-West Transport Corridor IIvurderer øst-vestgående godstransporter, mens Scandriaprojektet har fokus pånord-sydgående godstransporter.Trafikstyrelsen deltager endvidere i projektet ”Korridor B”, der omfatter bane-strækningen mellem Stockholm og Napoli. Trafikstyrelsen er udpeget til at ledeen bestyrelse, som overvåger indførelsen af det fælles europæiske togkontrol-og radiosystem ERTMS på strækningen.”
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt