Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
TRU Alm.del
Offentligt
987126_0001.png
987126_0002.png
J.nr. 2011-518-0169Dato: 26. april 2011
TilFolketinget – Trafikudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 1000 af 4. april 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra René Christensen(DF).(Alm. del).
Peter Christensen/Lene Skov Henningsen

Spørgsmål 1000:

Vil ministeren med henvisning til artiklen ”Erklæring om historiskenummerplader” på Motorhistorisk Samråds hjemmeside motorhistorisk.dk udbyde samar-bejdet om de historiske nummerplader til andre private klubber, som dermed kan skaffe sigmedlemmer?

Svar:

Efter de nye regler, der fremgår af bekendtgørelse nr. 236 af 25. marts 2011, udvidesordningen med historiske nummerplader markant. Dermed ændres forudsætningerne forden hidtidige ordning med historisk korrekte nummerplader. Dette ses bl.a. ved, at Motor-historisk Samråd ønsker betaling for fortsat at bistå med administration af ordningen.Efter de nye regler bestemmer SKAT, hvilken historisk pladetype og hvilken historisk typeregistreringsnummer, der skal udleveres til et køretøj.Men den, der søger om en historisk nummerplade, kan angive, hvilket registreringsnummerder skal være på pladen. Det er dog en forudsætning, at det ønskede registreringsnummer ertidsmæssigt korrekt, og at registreringsnummeret er ledigt.Hvis den, der anmoder om en historisk nummerplade, vil have et geografisk korrekt regi-streringsnummer, må den pågældende selv fremskaffe den fornødne viden herom, eventueltved indhentelse af en erklæring herom fra Motorhistorisk Samråd, andre klubber eller selv-studie. SKAT har ikke denne viden.Jeg kan ikke forsvare at påføre folk omkostninger alene af æstetiske hensyn.
Side 2