Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
SUU Alm.del
Offentligt
914018_0001.png
914018_0002.png
Slotsholmsgade 10-12DK-1216 København KT +45 7226 9000F +45 7226 9001M[email protected]Wwww.im.dk
Folketingets Sundhedsudvalg
Dato: 10. november 2010Enhed: Primær SundhedSagsbeh.: SUMNMOSags nr.: 1009005Dok nr.: 352121
Folketingets Sundhedsudvalg har den 20. oktober 2010 stillet følgendespørgsmål nr. 67 (Alm. del) til indenrigs- og sundhedsministeren, som hermedbesvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pia Christmas-Møller (UFG).
Spørgsmål nr. 67:”RADS har nedsat et fagudvalg med kommissoriet at se på nedsættelse af va-righeden af neutropeni med G-CSF. Neutropeni er manglen på hvide blodle-gemer og dermed forringet immunforsvar, som bl.a. optræder hos patienter ikemoterapi. Det fremgår af kommissoriet, at ”fagudvalget skal.......se på gene-risk substitution mellem biologiske/biosimilære produkter og analog substituti-on mellem G-CSF”. Indebærer dette, at fagudvalget specifikt er blevet bedt omat sidestille biologiske G-CSF lægemidler med biosimilære lægemidler og aterstatte det bedste G-CSF lægemiddel (Neulasta �; et 2. generations G-CSFlægemiddel) med mindre sikre og mindre effektive lægemidler? I bekræftendefald finder ministeren ikke at man derved tilsidesætter hensynet til patienter-ne?”Svar:Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) blev nedsat som led iøkonomiaftalerne mellem Regeringen og Danske Regioner om regionernesøkonomi for 2010 og 2011.Rådet har bl.a. til opgave at sikre, at der skabes et fagligt nationalt grundlagfor anvendelse af dyr sygehusmedicin ved udarbejdelse af fælles behand-lingsvejledninger og rekommandationslister således, at de mest omkostnings-effektive lægemidler anvendes på tværs af regionerne. Det vil medvirke til atreducere væksten i udgifterne til sygehusmedicin, idet der blandt andet skabeset potentiale for lavere indkøbspriser gennem udbud af lægemidlerne.Danske Regioner har oplyst, at det er korrekt, at der er nedsat et fagudvalg iregi af RADS, der skal se på substitution mellem biologiske/biosimilære pro-dukter og analog substitution mellem G-CSF lægemidler, som bl.a. anvendestil behandling af patienter i kemoterapibehandling.Indenrigs- og Sundhedsministeriet har på nuværende tidspunkt ikke nærmerekendskab til drøftelserne i de enkelte fagudvalg under RADS eller resultaterneaf disse drøftelser. Det skyldes, at fuld fortrolighed om alt det materiale, derudarbejdes i RADS regi, herunder af de af RADS nedsatte fagudvalg, er enforudsætning for, at regionerne gennem Amgros kan opnå de bedst muligeprisrabatter for de omhandlede produkter.
Side 2
Jeg kan i øvrigt oplyse, at jeg har tiltro til, at fagudvalgene i RADS inddragerhøj faglige ekspertise på de respektive behandlingsområder.
Med venlig hilsen
Bertel Haarder / Nina Moss