Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
SUU Alm.del
Offentligt
982108_0001.png
982108_0002.png
Folketingets Sundhedsudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 8. april 2011
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
IVR/ J.nr. 2011-2116
Under henvisning til Folketingets Sundhedsudvalgs brev af 3. marts2011 følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr.508 (SUU Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Sophie Hæstorp Andersen (S).
Spørgsmål nr. 508:”Ministeren bedes redegøre for kriterierne for kommunernes afgørelser omvisitation til døgnbehandling.”
Svar:Kommunalbestyrelsen skal ved visitation til social behandling af stofmisbru-gere foretage en faglig vurdering af hvilken behandling, der er relevant forden enkelte stofmisbruger.Stofmisbrugerens individuelle forhold inddrages i forhold til dennes specifik-ke situation, forudsætninger og behov, herunder kan typen af stofmisbruginddrages. Videre vil der i den konkrete kommunale afvejning af, om det ermest hensigtsmæssigt med dag- eller døgnbehandling, som udgangspunkttypisk indgå en vurdering af, hvad netværket og tilknytningen til arbejdsmar-kedet betyder for den enkelte, herunder behovet for at den enkelte har mu-lighed for at øve sig i stoffrihed i reelle hverdagssituationer undervejs i be-handlingsforløbet.Derudover forudsættes det, at stofmisbrugerens egne ønsker til behand-lingsforløbet tillægges stor betydning, og at der udarbejdes en behandlings-plan over behandlingsforløbet.Som led i den fortsatte udbygning af kommunernes faglige beslutnings-grundlag er Center for Rusmiddelforskning og Servicestyrelsen ved at ind-samle flere oplysninger om misbrugere og opdele dem i grupper, alt efter
2
hvilken form for misbrug de har. Oplysningerne vil af kommunerne kunneanvendes til i endnu højere grad at målrette misbrugsbehandlingen. Arbejdetmed at udbygge det faglige grundlag forventes afsluttet inden årets udgang.
Benedikte Kiær/ Ina Vang Runager