Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
SUU Alm.del
Offentligt
944946_0001.png
Slotsholmsgade 10-12DK-1216 København KT +45 7226 9000F +45 7226 9001M[email protected]Wwww.im.dk
Folketingets Sundhedsudvalg
Dato: 18. januar 2011Enhed: Primær SundhedSagsbeh.: SUMNMOSags nr.: 1100618Dok nr.: 414531
Folketingets Sundhedsudvalg har den 21. december 2010 stillet følgendespørgsmål nr. 327 (Alm. del) til indenrigs- og sundhedsministeren, som her-med besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Sophie Hæstorp Ander-sen (S).
Spørgsmål nr. 327:I erkendelse af at den farmakologiske behandling af depression er et yderstkomplekst område og i erkendelse af, at Lægemiddelstyrelsen har begrænse-de ressourcer, når det kommer til inddragelse af specialister, hvordan stillerministeren sig så i forhold til at skabe et ad hoc-udvalg bestående af speciali-ster på det pågældende område, som Lægemiddelstyrelsen i sit revurderings-arbejde bør inddrage for at sikre sig, at revurderingen sker på det størst muligelægefaglige grundlag (en slags parallel til Sundhedsstyrelsens mange specia-leudvalg, der inddrages i styrelsens specialeplanlægning)?
Svar:Jeg henviser til besvarelsen af spørgsmål 325, men kan på baggrund af en ud-talelse fra Lægemiddelstyrelsen supplerede oplyse følgende:Medicintilskudsnævnet, der rådgiver Lægemiddelstyrelsen i forbindelse medrevurderingen af lægemidlers tilskudsstatus, er bredt sammensat af seks læ-ger og en repræsentant for Danske Regioner. Tre af de seks læger er almentpraktiserende læger.Nævnet har i mange år haft praksis for at konsultere et eller flere relevantelægevidenskabelige specialeselskaber, hvis man vurderede, at der var behovfor speciel ekspertviden på et område. Det gælder både i forbindelse med deinitiale tilskudsbeslutninger og i sager om revurdering af tilskud.Det er min opfattelse, at den nuværende praksis sikrer, at relevant ekspertisebliver inddraget i Lægemiddelstyrelsens revurderingsarbejde, hvorfor jeg pt.ikke finder anledning til at justere nugældende praksis.
Med venlig hilsen
Bertel Haarder / Nina Moss