Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
SUU Alm.del
Offentligt
937626_0001.png
Slotsholmsgade 10-12DK-1216 København KT +45 7226 9000F +45 7226 9001M[email protected]Wwww.im.dk
Sophie Hæstorp Andersen[email protected]Folketingets Sundhedsudvalg[email protected]
Dato: 20. december 2010Enhed: Primær SundhedSagsbeh.: SUMKAVSags nr.: 1010596Dok nr.: 392552
Folketingets Sundhedsudvalg har den 6. december 2010 stillet følgendespørgsmål nr. 252 (Alm. del) til indenrigs- og sundhedsministeren, som her-med besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Sophie Hæstorp Ander-sen (S).

Spørgsmål nr. 252:

’’Hvordan vil ministeren sikre, at patienter, der overføres fra udlandet, ikkespreder multiresistente bakterier? Ministeren bedes herunder oplyse, om rege-ringen vil indføre screening af alle patienter, der overføres fra hospitaler i høj-risikolande, for penicillin-resistente bakterier.”

Svar:

Jeg kan oplyse, at der allerede findes regler for, at patienter, der inden for detsidste år har været indlagt eller har modtaget ambulant behandling på et uden-landsk hospital, skal undersøges for bakterien Methicillinresistent Staphylo-coccus aureus (MRSA). Drejer det sig om indlæggelse i Nederlandene eller deandre nordiske lande, gælder det samme regelsæt som for Danmark, nemligat der kun skal ske en undersøgelse, hvis det vides, at der har været etMRSA-udbrud i den pågældende hospitalsafdeling.Jeg kan desuden oplyse, at der er opmærksomhed på problemstillingen isundhedsvæsenet, herunder på landets klinisk mikrobiologiske afdelinger, delsfordi sammenhængen mellem resistens og indlæggelse på udenlandske hos-pitaler længe har været kendt, og dels på grund af reglerne i Sundhedsstyrel-sens vejledning om forebyggelse af spredning af MRSA.Jeg er enig i, at det er vigtigt at overvåge, hvorvidt der kan blive behov for etegentligt regelsæt, som der allerede findes for MRSA.
Med venlig hilsen
Bertel Haarder / Katrine Skjærris Olsen Vasegaard