Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
SUU Alm.del
Offentligt
937740_0001.png
937740_0002.png
Slotsholmsgade 10-12DK-1216 København KT +45 7226 9000F +45 7226 9001M[email protected]Wwww.im.dk
Folketingets Sundhedsudvalg
Dato:21. december 2010Enhed: PrimsundSagsbeh.: hbjSags nr.: 1010977Dok nr.: 391317
Folketingets Sundhedsudvalg har den 2. december 2010 stillet følgendespørgsmål nr. 240 (alm. del) til indenrigs- og sundhedsministeren, som her-med besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Sophie Hæstorp Ander-sen (S).
Spørgsmål nr. 240 (alm. del):’’Ministeren bedes meddele, om det er normal procedure i Sundhedsministeri-ets departement at fremsende svar til Folketinget direkte fra ministeriets sty-relser uden en egentlig sagsbehandling og stillingtagen til svaret, jf. advokat-undersøgelsen, side 144 nederst, hvor det fremgår, at sundhedsministerenbesvarede spørgsmål 256 ved at gengive Lægemiddelstyrelsens besvarelseordret.”
Svar:Jeg kan oplyse, at der ikke afsendes svar fra sundhedsministeren til Folketin-get uden stillingtagen til svarets indhold.Ligesom inden for andre ministerområder er Indenrigs- og Sundhedsministeri-et organiseret med departementet med medarbejdere med primært samfunds-videnskabelige uddannelser og styrelser i et underordnelsesforhold med an-den faglig ekspertise, som er relevant i forhold til ministerområdets opgaver.Ved udarbejdelse af udkast til mine svar til Folketinget anvendes samme ar-bejdsdeling mellem departementet og ministeriets styrelser, som ved sagsbe-handlingen i andre sager. I det omfang spørgsmålet forudsætter inddragelse afsundhedsvidenskabelig, herunder lægemiddelvidenskabelig, ekspertise ind-hentes en udtalelse fra den relevante styrelse. Afhængig af spørgsmålets ind-hold, vil svaret herefter blive udformet alene med hel eller delvis henvisning tilden faglige udtalelse, eller også blive justeret og suppleret med oplysninger fradepartementet.Denne fremgangsmåde er i overensstemmelse med forvaltningsretten, hvoref-ter ministeriet kun i begrænset omfang kan efterprøve teknisk kyndige vurde-ringer fra ansatte med særlige sag- og /eller fagkundskab, som ministeriet ikkeselv råder over.
Side 2
Afslutningsvis kan jeg oplyse, at enhver besvarelse af folketingsspørgsmål na-turligvis vurderes af både den faglige styrelse og af departementet i forhold tilministeransvarsloven og eventuel relevant lovgivning om de pågældendespørgsmål og svar.
Med venlig hilsen
Bertel Haarder / Hanne Bonne Jørgensen