Socialudvalget 2010-11 (1. samling)
SOU Alm.del
Offentligt
943656_0001.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 22
Dato: 14. januar 2011
1060 København K
Tlf. 3392 9300
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af den 22. no-vember 2010 følger hermed socialministerens svar på spørgsmål nr. 93(SOU Alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lise Von Seelen(S).
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
LRK/ J.nr. 2011-69
Spørgsmål nr. 93:”Som opfølgning på ministerens besvarelse af alm. del – spm. 33, bedesministeren redegøre for, om ministeren agter at benytte sig af ”læsevenlige”udgaver af egne udsendelser.”Svar:Socialministeriets udgivelser bestræbes altid formidlet modtagerorienteret,således at man i hvert enkelt tilfælde er bevidst om målgrupperne i valg afgrafisk og sproglig fremstilling.Blandt andet kan nævnes FN’s Handicapkonvention, som er blevet formidleti flere forskellige formater målrettet mennesker med forskellige kommunikati-ve og kognitive funktionsnedsættelser. Det drejer sig om:En publikation skrevet på let forståeligt dansk: ”FN’s konvention omrettigheder for personer med handicap – på let dansk”.Publikationen er udarbejdet ud fra retningslinjer fra Center for Lige-behandling af Handicappede samt guidelines for layout til læsesva-geKonventionen formidlet på tegnsprog (tilgængelig på dvd)Fem film med eksempler på rettigheder for personer med handicap(tilgængelig på dvd, www.sm.dk og www.youtube.com)Sammen med filmene er der udgivet et idéhæfte, der kan inspireretil, hvordan man som handicappet eller medarbejder kan arbejde vi-dere med filmenes emner.
Det skal bemærkes, at det er lagt til grund for besvarelsen, at der i spørgs-målet menes udgivelsers læsevenlighed gennem sproglig fremstilling.Endvidere kan det nævnes, at ministeriets hjemmesider anvender de gæng-se standarder for teknisk tilgængelighed.
Benedikte Kiær/ Lone Sand Kjærgaard