Socialudvalget 2010-11 (1. samling)
SOU Alm.del
Offentligt
1007707_0001.png
1007707_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 7. juni 2011
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
KTJ/ J.nr. 2011-3101
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 2. maj 2011følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 378(SOU Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pernille Vigsø Bagge (SF).
Spørgsmål nr. 378:”Ministeren bedes redegøre for hvor mange udenlandske prostituerede hhv.danske prostituerede, der medvirker i SFI undersøgelsen, som ministerennævnte under samrådet om købesex den 28. april 2011.”
Svar:Til brug for min besvarelse har Socialministeriet indhentet nedenståendebidrag fra SFI, hvortil jeg kan henholde mig:”I kortlægningen af prostitution følger SFI de gængse krav til videnskabeligearbejder. Det indebærer i dette tilfælde, at undersøgelsen er bygget op meden hypotesegenerende fase og en hypoteseafprøvende fase. I den førstefase analyseres relevant videnskabelig litteratur, og kortlægningen af prosti-tutionen i Danmark indledes med brug af kvalitative metoder. Denne del afundersøgelsen har frembragt grundlæggende viden og begrundet en rækkehypoteser. Disse hypoteser har den afsluttende spørgeskemaundersøgelsederefter be- eller afkræftet.SFI har for at opgøre omfanget af prostitution og for at vurdere mørketalanvendt de nyeste videnskabelige og mest anerkendte metoder til at opgøredenne type populationer. SFI vurderer, at det er muligt at fremkomme medestimater på de største grupper af prostituerede. Disse estimater, hviler påen række forudsætninger, som det er tilfældet med lignende opgørelser.
2
Der henvises til undersøgelsen, når denne offentliggøres i juni måned, for engennemgang af, hvilke datakilder, der indgår i omfangsberegningen, og hvormange prostituerede (udenlandske, danske, tidligere etc.), der har medvir-ket. Undersøgelsens repræsentativitet er endvidere sikret dels gennem me-todevalget og dels ved at søge svarene på undersøgelsens spørgsmål gen-nem flere uafhængige datakilder og foretage analyse af disse.”Jeg vil i forlængelse af offentliggørelsen, som tidligere oplyst, invitere sats-puljepartierne til en drøftelse af den fremadrettede indsats på området.
Benedikte Kiær/ Kasper Tollestrup