Socialudvalget 2010-11 (1. samling)
SOU Alm.del
Offentligt
FolketingetSocialudvalgetChristiansborg1216 København K
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
4. april 2011Civil- og Politiafde-lingen2011-151-0490JEE44143
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 320 (Alm. del), som Folke-tingets Socialudvalg har stillet til justitsministeren den 16. marts 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Line Barfod (EL).
Lars Barfoed/Carsten Kristian Vollmer
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]
Spørgsmål nr. 320 (Alm. del) fra Folketingets Socialudvalg:
”I forlængelse af svar på SOU alm. del - spørgsmål 209 be-des ministeren redegøre for, hvorfor det har taget så lang tidat udarbejde en national strategi.”Svar:
Som tilkendegivet i besvarelsen af 16. marts 2011 af det nævnte spørgs-mål nr. 209 (Alm. del) fra Folketingets Socialudvalg forventes den nyenationale strategi til bekæmpelse af seksuelt misbrug af børn at foreliggeinden udgangen af april 2011.Det tidsmæssige forløb i forbindelse med udarbejdelsen af den nationalestrategi skal bl.a. ses i lyset af, at Justitsministeriet har lagt afgørendevægt på, at alle relevante myndigheder og organisationer inddrages.På den baggrund har Justitsministeriet i løbet af 2009 afholdt flere mødermed Red Barnet og Socialministeriet om indsatsen på området.Justitsministeriet har endvidere i april 2010 afholdt et møde, hvor dennærmere tilrettelæggelse af det videre arbejde med at udarbejde den om-talte strategi blev drøftet. Mødet havde deltagelse af Børnerådet, BørnsVilkår, Landsorganisationen mod Seksuelle Overgreb, Red Barnet ogSexologisk Klinik (Rigshospitalet) samt Integrationsministeriet, Kultur-ministeriet, Socialministeriet, Undervisningsministeriet og Videnskabs-ministeriet (IT- og Telestyrelsen).Justitsministeriet har tillige nedsat en tværministeriel arbejdsgruppe, derbidrager til udarbejdelsen af strategien. Arbejdsgruppen har – ud overJustitsministeriet – deltagelse af Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Inte-grationsministeriet, Kulturministeriet, Socialministeriet, Undervisnings-ministeriet og Videnskabsministeriet (IT- og Telestyrelsen).Herudover har Justitsministeriet den 25. juni 2010 og den 25. oktober2010 afholdt såkaldte vidensmøder med henblik på – i et tæt samarbejdemellem samtlige relevante myndigheder og organisationer på området –at opnå et fælles vidensgrundlag med henblik på at kunne udpege de re-levante fokusområder for den kommende strategi. Justitsministeriet hartil disse møder bl.a. inviteret Børnerådet, Børne- og Kulturchefforenin-gen, Børns Vilkår, Center for Børn udsat for Overgreb (Skejby Sygehus),Cyberhus, Danmarks Idræts-Forbund, Danmarks Lærerforening, DanskeGymnastik- og Idrætsforeninger, Danske Regioner, Foreningen af Soci-2
alchefer i Danmark, JanusCentret, KL, Landsorganisationen af Kvinde-krisecentre (LOKK), Landsorganisationen mod Seksuelle Overgreb(LMSO), Medierådet for Børn og Unge, Red Barnet, Sexologisk Klinik(Rigshospitalet), Sex & Samfund, Statens Institut for Folkesundhed(Syddansk Universitet), Team for Seksuelt Misbrugte Børn (Rigshospita-let), Team Senfølger af seksuelle overgreb (Servicestyrelsen), Vi-denscenter for Sociale Indsatser ved Seksuelle Overgreb mod børn (SI-SO), Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Integrationsministeriet, Kirke-ministeriet, Kulturministeriet, Socialministeriet, Undervisningsministeri-et og Videnskabsministeriet (IT- og Telestyrelsen).
3