Socialudvalget 2010-11 (1. samling)
SOU Alm.del
Offentligt
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 16. marts 2011
CHC/ J.nr. 2011-1560
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 23. februar2011 følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr.295 (SOU Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Line Barfoed (EL)
Spørgsmål nr. 295:”Ministeren bedes redegøre for, i hvilket omfang børnene fra den såkaldteBrønderslevsag selv kan søge om at få lov at være sammen eller skal haveværger eller andre til at gøre dette”
Svar:Jeg er ikke bekendt med detaljerne i den konkrete sag og besvarer derforspørgsmålet ud fra de generelle regler på området.Barnet kan til enhver tid selv tilkendegive ønske om samvær med netværket,herunder søskende, overfor anbringelsesstedet og/eller overfor kommunen.Der henvises til min besvarelse af SOU alm. del. nr. 294, hvoraf det fremgår,at den konkrete praktiske fastlæggelse af samværet aftales i udgangspunk-tet med det enkelte anbringelsessted, og at man som barn, forælder elleranden pårørende, hvis man er utilfreds med samarbejdet med anbringelses-stedet i forhold til samværet, kan kontakte kommunen med henblik på at fåkommunens hjælp til at løse problemerne. Barnet kan i den henseende fåhjælp af en eventuel støtteperson eller andre, som kan formidle barnetsønsker.Kommunen har desuden som beskrevet i SOU alm. del nr. 294 adgang til atregulere omfanget og udøvelsen af samværet, og skal i sådanne tilfældelægge særlig vægt på hensynet til barnet og formålet med anbringelsen. Enafgørelse om at regulere samværet kan påklages til det sociale nævn afbarnet eller den unge, der er fyldt 12 år.
2
Benedikte Kiær/ Lars Møller Christiansen